Jug ne može u Italiju, gubi utakmicu 10:0

Ostali sportovi - Ostalo 24. sij. 202217:18 > 17:18
Podijeli:
VK Jug/Zvonimir Pandža

Vaterpolisti Juga trebali su putovati iz Beograda direktno na sjever Italije s ciljem da se 'potuku's Pro Reccom za bodove u Ligi prvaka. Utakmica se trebala odigrati 25. siječnja, no od toga neće biti ništa.

Naravno, u pitanje je koronavirus u redovima Jugaša – četiri igrača su pozitivna, a šest ih još mora iz samoizolaciju. Drugim riječima, Kobešćak neće imati dovoljan broj igrača za započeti utakmicu kod europskog prvaka, donosi Slobodna Dalmacija.

LEN-a je bila upoznata sa situacijom u Gružu, ali ona ima svoja pravila – za nju nema odgode utakmice zbog korone. To je i potvrđeno prošlog kola kada su dvije utakmice grupe B registrirane 10:0.

Ista sudbina čeka i Jug – Pro Recco će upisati pobjedu bez igra 10:0. Uzevši u obzir situaciju u dubrovačkom sastavu, vjerojatno će se odgoditi i derbi domaćeg prvenstva s Jadranom koji je trebao biti odigran u subotu, 29. siječnja. No, za razliku od Lige prvaka, utakmice domaćeg prvenstva mogu se odgoditi.

Sljedeća europska utakmica Jugaša na rasporedu je 8. veljače u Budimpešti protiv OSC-a, a vrijeme će pokazati hoće li se situacija popraviti do tad.