Stipić briljirao nakon Hajduka: 'Zato sam uveo Krlu'

Hrvatska 30. kol. 20209:15 > 9:24
Podijeli:
Izvor: Deniz Calagan/Bongarts/Getty Images

Trener Slaven Belupa bio je izuzetno raspoložen nakon završetka utakmice protiv Hajduka na Poljudu

Hajduk i Slaven Belupo podijelili su bodove u trećem kolu nove sezone HNL-a završilo je 2:2, a nevjerojatne scene priredio je trener momčadi iz Koprivnice Tomislav Stipić.

Naime, u prvom poluvremenu dosuđen je kazneni udarac za Slaven pri rezultatu 0:0, a Ivan Krstanović, inače stadardan izvođač udaraca s bijele točke, možda po tome i najpoznatiji u HNL-u, bio je na klupi. Ipak, trener Stipi je napravio rukometnu zamjenu, kao da uvodi čovjeka da izvede sedmerac, s jedinom razlikom što više nije mogao vratiti Krstanovića na klupu (osim ako je u prazno htio trošiti i drugu zamjenu). Krstanović je hladan s klupe hladnokrvno i zabio i tako je počela golijada u Splitu. 

Nakon utakmice, Stipić je izveo show gostujući Mirti Šurjak, a objasnio je mnogo toga na svoj osebujan način. 

Na pitanje kako i zašto je uveo Krstanovića u 38. minuti, odgovorio je ovako. 

“Naučio sam nešto iz prošle utakmice na Poljudu protiv Hajduka kad smo ispustili pobjedu jer je Mateus Lima u 90. minuti promašio penal”, rekao je Stipić i dodao: “Kad smo dobili penal, ja sam rekao: ‘Krle moj, daj mi malo tvoj prst da ti trener skine taj bračni prsten'”, rekao je Stipić, a voditeljica Hajduk Digitala Mirta Šurjak ga je upitala: “Ali, rizik je bio velik uvesti tako nezagrijanog igrača?”

Stipić ju je spremno dočekao. 

“Nema rizika. Ja sam ga pogledao u oči i rekao sam mu daj mi svoju ruku i skinuo sam mu prsten i rekao mu: ‘Ajde, zabij jer znam da ćeš ga zabiti.’ I on je ušao i zabio”, odgovorio je Stipić.

“A što da nije zabio?” pitala ga je voditeljica.

“To ne postoji. Oči su vrata crta i mozga i vidio sam mu u dubini očiju da će zabiti”, odgovorio je dobro raspoloženi Stipić.

Bačelić-Grgić zabio je za konačnih 2:2. 

“Ja kad sam čuo jučer da je on bio jedan od najvećih talenata u Hrvatskoj i da je bio čudo od igrača sa 17 ili 18 godina, mislio sam mu dati plesku jer sam se razočarao. Znate li što je Bačelić-Grgić za mene? Mi smo nadigrali Goricu, a ja sam ga izvadio deset minuta prije kraja. To je isto kao kad volite nešto i izvadite toj osobi ili samom sebi srce. On je srce moje ekipe s Parackim i Krstanovićem”, kazao je Stipić.