Očekivana odluka: Prkačin odustao od NBA

Košarka 20. srp. 20219:13 > 9:15
Podijeli:
Guliver Images

Roko Prkačin, kao i još dva mlada hrvatska igrača ipak neće ovog ljeta sudjelovati na NBA draftu.

Prkačinove dionice za NBA draft drastično su pale posljednjih 18 mjeseci, još kao talentirani kadet koji je briljirao za hrvatske selekcije bio je projiciran kao potencijalni top deset izbor za draft 2021. godine. Međutim, puno je vremena prošlo, a k tome dogodila se i pandemija, prošlog ljeta mlade reprezentacije nisu se okupljale pa je isto tako Roko ostao bez dodatnog poligona za prezentiranje svojih mogućnosti.

Prema najnovijim predviđanjima bio bi biran tek u ranoj fazi drugog kruga drafta što ne bi trebalo zadovoljiti niti mladog igrača Cibone, kao niti ljude koji se brinu za njegovu karijeru. Sam po sebi, izbor u prvom krugu drafta donosi garantiran ugovor dok to nije slučaj kada je igrač biran kasnije. Isto tako, viši izbor nudi i određene privilegije u načinu kako momčad razvija mladog talenta.

Prkačin ima tek 18 godina i doista nije bilo potrebno forsirati izbor već ovog ljeta kada potencijalno iduće godine i sezonu iza, može drastično povećati svoje izglede. Roko je protekla gotovo dva mjeseca proveo u Americi gdje je trenirao i pokušao se nametnuti stručnjacima klubova, u suprotnom bi vjerojatno bio dio rostera hrvatske reprezentacije na kvalifikacijskom turniru za OI u Splitu.

Osim Roka, s drafta su se povukli Boris Tišma i Karlo Matković.