“Flick bi mogao ostati, ali samo ako Salihamdžić ode”

Bundesliga 18. tra. 202111:17
Podijeli:
Izvor: Alexander Hassenstein / Staff

Hansi Flick priopćio je nakon utakmice sa Wolfsburgom kako je od rukovodstva Bayerna zatrašio raskid ugovora i da želi napustiti klub na kraju sezone.

Sjajni stručnjak nije želio otkriti razloge zbog kojih se odlučio na odlazak, a u kratkom obraćanju je rekao:

Želim raskinuti suradnju na kraju sezone. To je činjenica i bilo mi je veoma važno da to ekipa čuje od mene. Odluka za mene nije bila laka. Navijač sam ovog kluba i vječno ću biti zahvalan za šansu koju su mi dali. Uradili smo sjajan posao u prethodne gotovo dvije godine i ja sam impresioniram kvalitetom koju ekipa ima“, rekao je Flick.

Međutim, novinar koji prati Bayern Florian Plettenberg smatra da bi Flick mogao ipak ostati na klupi bavarskog velikana bez obzira što je priopćio da želi otići.

Kao prvo, Flick ima većinsku podršku Upravnog odbora kluba i prvo oni moraju pozitivno odgovoriti na njegov zahtjev za raskid ugovora. Također, ako bi klub odlučio da se raziđe sa Hasanom Salihamidžićem, Flick bi mogao promijeniti odluku“, tvrdi Plettenberg.

Flick nije objasnio razloge svoje odluke, ali se pretpostavlja da je to zbog sukoba sa Hasanom Salihamidžićem, te zbog činjenice da nije imao pravo glasa u izboru pojačanja u klubu.

Izvor : Reuters, Michaela Rehle

Hansi Flick je na klupu Bayerna stigao početkom studenog 2019. godine. Ekipu je preuzeo od Nike Kovača i njegov angažman se ispostavio kao pravi potez.

Sa Bayernom je Flick osvojio apsolutno sve što je mogao. Bavarci su igrali fantastičan nogomet, a 56-godišnji stručnjak je u svoj CV upisao sve moguće trofeje.

Ukupno je Flick Bavarce vodio u 81 utakmici. Čak 67 puta je njegova momčad slavila, osam puta je igrao neriješeno i izgubio je samo šest puta.

Komentari

Vaš komentar