TRADE: Sixersi su upravo postali favorit Istoka!

NBA 6. velj. 20198:38 > 8:40
Podijeli:
Izvor: Photo by Harry How/Getty Images)

Nevjerojatan trade dogodio se kasno u noći po američkom vremenu, naime Philadelphia Sixersi uspjeli su dovesti fantastičnog Tobiasa Harrisa iz Los Angeles Clippersa, a da pritom nisu 'prodali' niti jednog ključnog igrača.

Philadelphia Sixersi uspjeli su formirati vlastitu veliku četvorku u razmjeni igrača koja je šokirala NBA ligu. Naime, Sixersi su doveli sjajnog Tobiasa Harrisa, Bobana Marjanovića i Mikea Scotta pritom poslavši u Los Angeles Landryja Shameta, Wilsona Chandlera, Mikea Muscalu, vlastiti pick prvog kruga drafta 2020. godine, zatim izbor prvog kruga 2021. godine, no onaj koji će dobiti iz Miamija (raniji trade) te pickove druge runde 2021. i 2023. godine.

Tobias Harris je prije godinu dana stigao u Clipperse u razmjeni s Detroitom kada je u Pistonse preselio Blake Griffin. Ovog će ljeta biti slobodan igrač koji će zahtjevati max ugovor, a koji mu Clippersi nisu bili voljni predati. Trenutno je usred sezone karijere (21ppg, 8rpg). S druge strane, prema informacijama iz Philadelphije, Sixersi imaju svaku namjeru zadržati Butlera i Harrisa s kojima planiraju potpisati dugoročne ugovore predstojećeg ljeta čak i ukoliko obojica zahtjevaju najveći mogući ugovor. Salary cap će ovog ljeta iznositi 109 milijuna dolara, a Sixersi će imati dovoljno prostora potpisati obojicu igrača.

Istovremeno, Clippersi su potvrdili ono što je već naširoko poznato, ovog će ljeta uložiti sve što mogu u pokušaj dovođenja Kawhija Leonarda kojem bi tada pridružili još nekog od kvalitetnih slobodnih igrača poput potencijalno Kembe Walkera, Khrisa Middletona, a navodno ciljaju i DeMarcusa Cousinsa.

Ovom razmjenom, Sixersi su formirali svoju veliku četvorku uz starosjedioce Embiida i Simmonsa te postaju instant favoriti za titulu na Istoku. Naravno, to je sve trenutno na papiru, Harris će trebati vremena prilagoditi se novoj momčadi, problem bi mogla biti i distribucija lopti između novog pojačnja, Butlera i naravno Embiida. Međutim, jasno jest kako u današnjoj konstelaciji snaga gdje jedni Warriorsi na rosteru imaju pet All Star igrača, ovakve momčadi jedino im mogu parirati.