Hamilton: Wow, kakva je to bila teška utrka

Automoto 28. ožu. 202121:52 > 21:53
Podijeli:
Izvor: James Gasperotti/ZUMA Wire) (Cal Sport Media via AP Images)

Lewis Hamilton kaže da dugo nije imao tako tešku utrku kao danas kada je u napetoj završnici uspio zadržati Maxa Verstappena u Red Bullu koji je startao s pole positiona, a zahvalio se i svima u momčadi jer su mu omogućili tako dobar bolid.

Hamilton je prestigao Verstappena ranijim ulaskom u boks u 13. krugu dok je Red Bull odlučio zadržati Verstappena do 17. kruga nakon čega se vratio na stazu oko sedam sekundi iza Hamiltona koji je bio na stupanj tvrđim gumama, donosi MAXF1.net.

Verstappen je u drugoj dionici ostao 11 krugova duže na stazi od Hamiltona i nakon drugoga ulaska u boks u 39. krugu vratio se na drugo mjesto oko osam sekundi iza Hamiltona.

Iako ga je u završnici utrke uspio sustići i prestići s vanjske strane četvrtoga zavoja, Verstappen je morao pustiti Hamiltona jer ga je prestigao izvan granica staze. Do kraja utrke Nizozemac nije uspio ugroziti Britanca te je Mercedes ostvario prvu pobjedu ove sezone, što je šesti puta u posljednjih osam godina da slave na prvoj utrci.

“Wow, kakva je to bila teška utrka”, rekao je Hamilton koji je i prethodnu pobjedu ostvario na ovoj stazi i sada ima 96 pobjeda u 267 utrka.

“Znali smo da će biti teško kad rano uđemo u boks, ali morali smo pokriti Maxa. Imali su sjajne performanse cijeloga vikenda tako da smo morali učiniti nešto posebno.”

“Nakon što smo drugi puta bili u boksu pokušavali smo pronaći pravu ravnotežu između toga da ne pritišćemo previše i da gume zadržimo živima do kraja utrke.”

“Bilo je teško i Max je bio posvuda oko mene na kraju utrke, ali uspjeli smo ga zadržati.”

“Bila je to jedna od najtežih utrka u posljednje vrijeme i zaista sam zahvalan na tome. Veliko hvala svim muškarcima i ženama u tvornici i ljudima na stazi koji stalno pritišću granice i nikad ne odustaju, čak ni kad smo imali osjećaj da zaostajemo.”

“Danas je u bolidu bilo tako teško, ali kakva sjajna utrka. Ovo je zaista dobar start za nas jer smo tijekom testiranja mislili da ćemo biti šest do osam desetinki iza.”

“Tako da je posao koji smo odradili posljednji tjedan bio spektakularan.”

“Tako sam ponosan što sam vidio kako su danas svi bili uzbuđeni.”