BIZARNO Ne može braniti naslov zbog američkih vlasti!

WTA 28. srp. 201914:01 > 14:29
Podijeli:
Izvor: Clive Brunskill Getty Images Sport

Nevjerojatna priča razvila se oko 34-godišnje Svjetlane Kuznjecove, prošlogodišnje pobjednice Citi Opena.

Naime, ruska tenisačica još u veljači izdala je zahtjev za dobivanjem Vise, međutim do ovog tjedna nije dobila i odobrenje stoga je bila prisiljena odustati od nastupa na turniru koji se održava na tlu Sjedinjenih Američkih Država.

Riječ je o turniru u Washingtonu koji počinje za 8 dana, a gdje je dvostruka Grand Slam pobjednica i nekad druga igračica svijeta prošle godine osvojila naslov.

Američka vlada zadržava diskrecijsko prava uskratiti Visu osobama koje se nalaze izvan programa koji određenim državama omogućuje ulazak u SAD bez tog dokumenta. Rusija nije među njima.

– Nikad mi se nešto ovako nije događalo. Nadam se da ću u budućnosti dobiti priliku odigrati poneki meč na američkom tlu – napisala je zagonetno Kuznjecova na svom Twitteru.

Koji dan kasnije na istoj društvenoj mreži odgovorila joj je Andrea Kalan, djelatnica američkog veleposlanstva u Moskvi:

– Saznali smo za probleme Svjetlane Kuznjecove iz medija, pokušali smo je izravno kontaktirati, ali nismo dobili odgovora. Ako čitaš ovo, Svjetlana, javi nam se, tvoja viza te čeka! – stoji u objavi na Twitteru datiranoj na 25. srpnja.

Dan kasnije javila se Ruskinja i odgovorila gđi. Kalan:

– Hvala Andrea, poslala sam putovnicu u veleposlanstvo u Moskvu. Žao mi je, nisam primila nikakav poziv.

Kuznjecova je trenutno 108. igračica svijeta, u karijeri je na američkom tlu odigrala više od 200 mečeva, odigrala 11 finala i osvojila 6 turnira, među njima i US Open 2004. godine! Tako da je prilično nejasno zbog čega je iznenada došlo do ovog problema.

Popularna Kuznja Washington je osvojila i 2014. godine, a prošle je u finalu zaustavila Donnu Vekić.