Sinkovići bi mogli propustiti Prvenstvo Europe?!

Ostali sportovi - Ostalo 20. srp 202220:33 > 20:48
Podijeli:
AP Photo/Lee Jin-man

Martin Sinković ovih je dana sam trenirao na Jarunu.

On i brat mu Valent ovih su dana trebali udarno trenirati na Perući, ondje grabiti kilometražu za što bolji nastup na Prvenstvu Europe u Münchenu, no Valent muku muči s boli u leđima.

“Ozljeda leđa ozbiljnija je nego što smo mislili. Obično su dosad bila problematična njegova rebra. Valent će dobiti injekciju u živac nakon čega bi trebao tri-četiri dana mirovati da se živac oporavi. Dobra je vijest da na mišiću i kralježnici nema problema, već je riječ o upaljenom živcu”, rekao je trener Nikola Bralić za Večernji.

S obzirom na to da će propustiti najmanje sedam dana treninga u vrijeme kada su pripreme trebale biti udarnog intenziteta, što to znači za Prvenstvo Europe?

“To ćemo vidjeti tek u finalu. Dakako, imat ću ja i testove prije toga jer izgubiti sedam dana treninga nije malo. A kada ponovo krenemo, nećemo moći odmah punom snagom. Trebat će nam nekoliko dana prilagodbe.”

Može li se dogoditi da Sinkovići i ne nastupe na Prvenstvu Europe?

“Da, može se dogoditi da žrtvujemo europsko prvenstvo kako bismo se što bolje spremili za rujansko Svjetsko prvenstvo”, rekao je Bralić.

“Dosad smo propustili tri europska prvenstva zbog ozljeda. Bilo je to 2014., 2015. i 2017. Međutim, ja u Zagrebu treniram kao da se ništa nije dogodilo, da budem što bolji, a onda će se i Valent lakše vratiti. Uostalom, u četvrtak se vraćamo na Peruću, jer naš čamac je dolje, pa ćemo vidjeti”, rekao je Martin.

Komentari

Vaš komentar