Valdas: Hajduk postaje ozbiljna sila

Hrvatska 21. svi. 202222:43 > 22:43
Podijeli:
Robert Matić/Hajduk.hr

Dinamo je u zadnjem derbiju sezone pobijedio Hajduk na Maksimiru 3:1.

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas otkrio je dojmove nakon utakmice.

“Nismo još gotovi. Ne mogu reći da smo zadovoljni, još imamo jednu utakmicu za odigrati. A i ne mogu biti zadovoljan nakon poraza. Došli smo igrati, uzeti bodove. Ponekad smo mi, ponekad Dinamo imali kontrolu nad utakmicom.

Dobro smo se vratili, imali dobar ritam i stvarali prilike. Ako želimo pobjeđivati, potreban nam je pobjednički mentalitet. Kada smo izjednačili, rekli smo da idemo i po drugi gol. Moram preuzeti odgovornost. Inače bi većina pokušala umrtviti utakmicu. Preuzeli smo rizik, ali nije uspjelo. Tek nakon finala Hrvatskog kupa mogu reći koliko sam zadovoljan.”

Kaže da nije moguće pobijediti svaku utakmicu.

“Ova utakmica, ovaj izgubljeni derbi nije utjecao na poredak. Samo smo jednom izgubili od Rijeke, a triput smo remizirali u derbijima. Znate, nije moguće pobijediti u svakoj utakmici. Nekad izgubiš bodove. Svi su izgubili bodove protiv Slaven Belupa ili Istre.

Moramo biti mirni i vidjeti što smo mogli napraviti bolje. Vjerujem da ovaj klub ima veliki potencijal. Utakmicama poput ovih rastemo. Postajemo ozbiljna sila. Sljedeće sezone možemo još i više napredovati.”

Progovorio je i o finalu Kupa protiv Rijeke.

“Ta će utakmica biti drugačija. Finalne utakmice nisu uvijek lijepe. Detalji će odlučiti, kao što su i danas. Imamo plan, znamo kako Rijeka igra, igrali smo protiv njih. Malo je tajni između nas. Atmosfera će biti drugačija. Danas nismo imali svoje navijače.

Ne znam zašto, ne razumijem to. Vjerujem da ćemo kompenzirati to u finalu i da će atmosfera biti dobra. Neću ni morati motivirati svoje igrače. Oni će odmah biti motivirani. Detalji će presuditi finale”, zaključio je trener Hajduka.

Komentari

Vaš komentar