Sutkinja Maria Sole za povijest u Serie A!

Nogomet 3. srp 20229:00 > 9:00
Podijeli:
Photo Paola Garbuio/LaPresse via Guliver image

Maria Sole Ferrieri Caputi ulazi u povijest kao službeno prva žena sutkinja koja će dijeliti pravdu na utakmicama Serie A.

Maria ima 31 godinu i u najjačoj nogometnoj ligi u Italiji debitirat će u novoj sezoni 2022./23.

Prošle sezone je takođe ušla u istoriju, postala je prva žena koja je sudila jednom timu iz Serije A kad je delila pravdu na utakmici Kupa Italije između Kaljarija i drugoligaša Citadele.

Maria Sole Ferrieri Caputi je počela suditi još 2007. godine, krenula je od lokalnih liga, preko Serie C i D, a od kolovoza će suditi Milanu, Interu, Juventusu, Romi, Napoliju, Laziju…

„To će biti lijep trenutak za nogomet u Italiji. Tužno je i pomisliti da neko treba biti zadivljen prisustvom žene. Očigledno je da je vijest da će Maria Sole biti prva žena u Serie A. To je povijesni trenutak, ali treba reći da je ona napredovala zbog kvalitete, ne zbog nekih drugih privilegija“, kazao je predsjednik Talijanskog udruženja sudaca (AIA), Alfredo Trentalange.

Prije mjesec i pol dana Francuskinja Stephanie Frappart, Salima Mukansanga iz Ruande i Yoshimi Yamashita iz Japana izabrane su da vode utakmice u Kataru 2022. To će biti prvi put u povijesti da žene dijele pravdu na Svjetskom prvenstvu za muškarce.

Komentari

Vaš komentar