Jedan pozitivan test i sve staje!

Serie A 12. svi 202016:55 > 16:59
Podijeli:
Sergei FadeichevTASS via Getty Image

Ministarstvo zdravlja potvrđuje da će, prema medicinskom protokolu Serie A, liga odmah prestati ukoliko se dogodi barem jedan pozitivan test unutar klubova.

Vlada i znanstveni odbor (CTS) poslali su medicinski protokol na adresu TAlijanskog nogometnog saveza, upozoravajući kako je trebalo doći do promjena prije nego se u potpunosti od 18. svibnja dopusti treniranje.

Najvažnija stvar je da ako bilo ko u grupi, bilo igrač ili član osoblja, testira pozitivno na COVID-19 nakon što je započeo grupni trening, tada cijela momčad mora ući u 15-dnevnu karantinu.

To se razlikuje od modela u Engleskoj ili Njemačkoj, gdje bi u takvom slučaju u izolaciju otišla samo zaražena osoba, a ne cijela ekipa.

“Bez sumnje, ako bilo tko testira pozitivnost na COVID-19 u nekom klubu, sve prestaje”, rekla je tajnica Ministarstva zdravlja Sandra Zampa za Radio Kiss Kiss Napoli.

„Karantena postaje automatska i cijela sezona prestaje. Ako ne prestanete, virus će vas zaustaviti. Voljeti nogomet znači brigu o ljudima koji rade u njemu. Jedini razlog zašto uopće govorimo o ponovnom uspostavljanju Serie A je ekonomski utjecaj“, dodala je.