Livaković: ‘Možda ću cijeli život ostati u Dinamu’

Hrvatska 12. sij. 202113:41
Podijeli:
Photo by Marco Luzzani/Getty Images

Dominik Livaković i na proljeće bit će jedna od važnijih karika Dinama i hrvatske reprezentacije.

Livaković još uvijek ne zaboravlja jedini gol koji je primio u skupinama Europske lige, a koji mu je zabio Kristijan Bistrović u dresu CSKA.

“Mogli smo stvarno napraviti nevjerojatnu priču da nismo primili taj pogodak. Međutim, i ovako smo napravili nevjerojatnu priču, zar ne? Ali, bolje da smo primili taj pogodak protiv CSKA, nego da ga primimo protiv Krasnodara. Ionako smo već bili prošli. Kad je završila utakmica s CSKA, rekao sam Bistroviću: ‘Pa, gdje baš ti!?’. Ali, onda sam mu čestitao na golu, baš je dobro poklopio loptu. Neka mu ga…”, kreće priču za Sportske novosti Dominik Livaković.

Otkrio je Livaković u kojim segmentima želi biti bolji.

“Htio bih još bolje naučiti igrati nogom, kako bismo bolje izlazili kroz pas-igru. Ali, to treba jako puno vježbati na treninzima, ne radi se tu samo o tome zna li vratar igrati nogom ili ne. Ne trebam biti kao Neuer, ali neka bude nešto tako, ha, ha, ha… Ederson igra najbolje s nogom.”

Golman Dinama osvrnuo se i na napadača iz HNL-a koji mu je zadavao najviše problema.

“Mierez! Nije nam zabio pogodak, ali kad ga gledam, vidim da je iznimno neugodan napadač. Ide na svaku loptu sto posto, takvi su nezgodni. On je, ako ne uključimo dinamovce, najbolji napadač HNL-a. Kulenović je isto dobar, u Rijeci je puno bolji nego što je bio kod nas. Nekako se opustio. Menalo je isto bolji, i on se opustio na Rujevici. Ali, u Rijeci stalno igraju, to je onda tako.”

Pričao je i ritualima prije utakmice.

“Pomolim se prije svake utakmice. Onda uvijek prvo navučem desnu rukavicu, jer kad sam probao početi s lijevom, nešto mi je pucalo na spoju, ha, ha, ha… Onda iz svlačionice izađem u hodnik, tamo gdje su fotografije legendi kluba, uzmem košarkašku loptu i igram – košarku! Košarku uvijek igram dvije-tri minute prije nego što izađem na teren, malo loptu udaram u zid ili se dodajem s direktorom stadiona Miljenkom Sakomanom.”

Otkrio i Livaković zašto još nije u inozemstvu.

“Imao sam onu ponudu Montpelliera od 8 milijuna eura, to je za vratara vrhunska ponuda. Ali, u tom je trenutku dolazio Euro, mislim da sam napravio dobru stvar što sam ostao. Sezona je bila super, igrali smo Ligu prvaka, branio sam sve u reprezentaciji, plasirali smo se na Euro, sve je išlo dobro. Ha, mogu vam i ovo kazati. Možda ću cijeli život ostati u Dinamu! Tko zna”, kaže Livaković pa dodaje kako bi se želio okušati u Primeri i Serie A.

Komentari

Vaš komentar