FA, Premier liga i EFL prijete zatvaranjem stadiona

Nogomet 21. lip. 202216:19 > 16:20
Podijeli:
Guliver Image

Nogometna asocijacija, Premier liga i Engleska nogometna liga zajednički su zaprijetili navijačima zatvaranjem stadiona u slučaju da se trend nereda na stadionima s kraja prošle sezone prenese na novu.

Tri najjače organizacije engleskog nogometa također su spremne zatvoriti stadion kako bi se zaustavio “zabrinjavajući i vrlo ružan” povratak huliganizma koji baca sjenu na događanja na terenu.

Nogometna asocijacija (FA) udružit će snage s Premier ligom i Engleskom nogometnom ligom (EFL), ali i organizacijama poput Udruge profesionalnih nogometaša i Udruge menadžera kako bi riješili ovu krizu.

Predviđeno je i objavljivanje zajedničkog priopćenja prije početka nove sezone u kojem će se najaviti snažnija reakcija na neodobrano ponašanje navijača. Također je najavljeno da će stadion biti zatvoren u slučaju da se ovakve situacije ponove.

“Ovo je zabrinjavajući i ružan trend. Teren je sveto mjesto za igrače, službene osobe i trenere koji moraju imati priliku biti u sigurnom okruženju. Ako pogledate neke od stvari koje su se dogodile na kraju prošle sezone, bilo je uznemirujuće i nije sve sigurno. Sve to zadaje velike brige i u FA radimo na tome da sve vratimo na svoje mjesto, uz što strože sankcije ako je potrebno. Najviše me veseli činjenica da su pogriješili oni koji su govorili da se klubovi neće složiti s našim prijedlozima. Klubovi su više nego sretni što s nama na tome surađuju. Bio sam na sastanku Premijer lige prošli tjedan i svi klubovi imaju isti stav – to moramo riješiti, moramo uvesti strože kazne. Nitko se nije bunio. Planiramo da se ovim povodom oglasimo tjedan dana prije početka sezone”, rekla je Debbie Hewitt iz FA.

Upitana mogu li te oštre sankcije uključivati ​​zatvaranje stadiona, Hewitt je rekla:

“Nadam se da ćemo se složiti za uvođenje najstrožih mogućih sankcija, a mislim da sam vam dovoljno rekla kakve će to biti kazne.”

Komentari

Vaš komentar