FA Cup: Aston Villa s ‘klincima’ na Redse

Nogomet 8. sij. 20219:49 > 9:53
Podijeli:
West Ham - Aston Villa
West Ham- Aston Villa

U petak pa zatim i čitav vikend pratimo događanja u FA Cupu, prvi dvoboj na rasporedu je onaj između Aston Ville i Liverpoola, međutim domaćin ispred sebe ima veliki problem.

Postojala je opcija odgode utakmice, međutim Engleski nogometni savez (FA) odlučio jest kako će se dvoboj FA Cupa između Aston Ville i Liverpoola ipak održati na Villa Parku usprkos tome što je čitava prva momčad domaćina u samoizolaciji nakon velikog broja zaraženih ljudi unutar kluba. No, postoji i jedan uvjet koji se najprije mora zadovoljiti.

Situacija u Aston Villi je dramatična, čitava momčad uključujući trenera Deana Smitha, pomoćnika Johna Terryja, Craiga Shakespearea te Richarda O’Kellyja je u tzv. crvenoj zoni unutar klupskog trening kompleksa gdje će ostati i više dana kako bi bili posve izolirani nakon niza pozitivnih testova na koronavirus.

Protiv Liverpoola bi trebala zaigrati momčad sastavljena od igrača iz U18 i U23 razreda, dakle sve mladi igrači bez ikakvog iskustva na najvišoj razini. Svi ‘omladinci’ su u četvrtak testirani, a u prvom dijelu petka trebali bi doznati rezultate nakon čega će i definitivno biti jasno hoće li se utakmica koja bi trebala započeti u 20.45 sati, zapravo i odigrati. Ukoliko to bude slučaj, momčad će voditi trener U23 momčadi Mark Delaney.

Iako je FA odlučio kako će se, ukoliko omladinski pogon nije zaražen, dvoboj odigrati, to nije slučaj za utakmicu protiv Tottenhama u sklopu Premier lige, a koja bi se trebao odigrati u srijedu. Odluka još nije definitivna, ali je više nego realna.