Cosmi: Ovi igrači su zastrašeni

Hrvatska 10. ruj 202222:15
Podijeli:
Alessandro Garofalo/LaPresse

Talijan Serse Cosmi neće najbolje pamtiti riječki debi, njegova momčad izgubila je od Osijeka 3:0 na Rujevici.

Talijan se osvrnuo na utakmicu protiv momčadi iz Gradskog vrta.

“Prva stvar koju treba reći da smo izgubili posve zasluženo od ekipa koja je večeras bili apsolutno superiorna. Strahovao sam da ćemo igrati lošije u prvoj utakmici i da je momčad uplašena. Ali ovi igrači su zastrašeni, užasnuti od samih sebe. Nogomet su prije svega: dueli. A mi smo do 10 gubili osam duela. Bili smo gubitnici u tim duelima. A kad bi je osvojili, predali bi je protivniku” – pričao je Cosmi.

“Kad uzmeš momčad zadnju na tablici uvijek ima više razloga za to. Dvije utakmice u šest dana, to nam baš ne ide na ruku. Imamo posla, jako puno posla. Karakter Osijeka i nas večeras… Nebo i zemlja. A najteže je raditi na tome. Na taktici je lakše, a promijeniti ih karakterno sve… To je teže. Jasno mi je razočaranje jer pogled na tablicu je užasan i svi smo očekivali više. Vjerujem da mogu promijeniti stvari, možda ne onoliko brzo koliko smo se svi nadali.”

“Do pauze u ove dvije utakmice treba pretrpjeti što manju štetu. A u pauzi, mijenjati, pokušati nešto novo. Za početak, svima je jasno da ovo nije fizički jaka momčad. Gubimo duele. Mi smo laka konjica. Morat ćemo to promijeniti”, zaključio je Talijan.

Komentari

Vaš komentar