Brooklyn otpisao Irvinga sve dok se ne cijepi

Košarka 12. lis. 202119:16
Podijeli:
(AP Photo/Adam Hunger)

Razigravač Brooklyn Netsa Kyrie Irving neće igrati, a ni trenirati sa ekipom, dok se ne cijepi, priopćio je generalni menadžer te organizacije Sean Marks. Tj, kako je Marks to formulirao, dok ne bude u mogućnosti da u punom kapacitetu pomogne timu.

U New Yorku nije dopušten ulaz u dvoranu bez dokaza o cijepljenju, a Irving se odbija cijepiti.

Uzevši u obzir prirodu situacije i poslije temeljnog razmatranja, odlučili smo da Kyrie Irving neće igrati utakmice niti će trenirati s timom dok ne bude mogao biti s ekipom u potpunosti. Kyrie je doneo osobnu odluku, poštujemo njegovo individualno pravo da bira. Trenutno njegov izbor ograničava mogućnost da bude punopravni član ekipe, a mi nećemo dozvoliti da član našeg tima ne bude uvijek dostupan”, rekao je Marks i dodao:

Neophodno je da nastavimo graditi u timu i da ostanemo vjerni našim davno utvrđenim vrijednostima zajedništva i požrtvovnosti. Naši ciljevi da osvojimo prsten ove sezone nisu se promijenili – da bi se cilj ostvario, svi moramo vući u istom smeru. Željno iščekujemo start sezone i radujemo se tome da učinimo Brooklyn ponosnim“.

 

Iz Netsa su također poručili da će Irvinga plaćati za utakmice na strani, osim onih u San Franciscu, gdje se također ne može ući u dvoranu bez potvrde o cijepljenju.

Po posljednjim informacijama, više od 95 posto NBA košarkaša se cijepilo.