Dario, došao je trenutak, pokaži Thibsu što možeš!

NBA 15. pro. 201820:42 > 20:44
Podijeli:
Izvor: (Photo by Hannah Foslien/Getty Images)

Darija Šarića i njegove Wolvese noćas očekuju Phoenix Sunsi, istovremeno dogoditi će se ono što su navijači Minnesote priželjkivali otkada je Dario stigao u grad.

Ako je jedno pitanje postalo predmet rasprave brojnih navijača Minnesote, tada se ono tiče Darija Šarića i Taja Gibsona.

Potonji je veliki miljenik Toma Thibodeaua, trenera Wolvesa koji ga je vodio ranije ovog desetljeća u Chicago Bullsima. No, to ne čudi. Gibson je vrhunski profesionalac bez mrlje u karijeri, košarkaški limitiran u nekim segmentima, no obrambeno vrlo svjestan i nadasve korektan igrač. No, Gibson nije kvalitete Darija Šarića i to se jasno vidi u gotovo svakoj utakmici kada hrvatski igrač dobije priliku dijeliti parket s Karlom-Anthonyjem Townsom. Pogotovo u petorci u kojoj su uz Darija i KAT-a, Tyus Jones i Robert Covington te Andrew Wiggins, ta jedinica ostvaruje net rating od masivnih +61 u rijetkim trenucima kada su zajedno. Općenito gledajući, Dario je sa starterima igrao tek 13 minuta ove sezone, a ta je petorka ostvarila plus od 64 u net ratingu.

Dario će noćas napokon dobiti pravu, konkretnu šansu dokazati Tomu Thibodeau kako je njegovo mjesto među starterima. Naime, Taj Gibson će zbog osobnih razloga propustiti dvoboj u Phoenixu, a za očekivati jest kako će upravo Šarić biti taj koji će ga zamijeniti, jer u suprotnom to bi mjesto zauzeo Anthony Tolliver, a Thibs vjerojatno nije takav mazohist da se igra sa živcima navijača.

Stoga Dario, konačno si došao na red, pokaži Thibsu da vrijediš početne petorke!