Tučnjava u LA-u, Silver će biti nemilosrdan

NBA 21. lis. 20187:34 > 7:35
Podijeli:
Photo by Harry How/Getty Images)

Utakmica koja je trebala slaviti debi LeBrona Jamesa pred navijačima Lakersa pretvorila se u sramotan šakački obračun nekolicine igrača.

Četiri minute i trinaest sekundi prije kraja dvoboja utakmica je prekinuta nakon što je sviran uobičajeni prekršaj na Brandonu Ingramu koji je zaustavio Jamesa Hardena. No, iz nekoga samo njemu poznatog razloga, mladi Ingram nasilno je odgurnuo najboljeg igrača Rocketsa koji je ostao smiren. U situaciju su se upleli Chris Paul sa strane gostiju i Rajon Rondo, kamere su zabilježile trenutak kada je playmaker Houstona gurao prst u lice razigravaču Lakersa, a Rondo to nije samo prihvatio već je zamahnuo šakom prema Paulu, nakon kratkog naguravanja igrač Rocketsa je uzvratio na sličan način, a onda ponovno, iz ničega pojavio se Ingam i ‘konektirao’ šaku s licem Chrisa Paula.

https://youtube.com/watch?v=K2GkX4BTZTo

Nakon kraćeg vremena u kojem su se obje strane naguravale, situacija se smirila, a odmah su isključeni Ingram i Rondo s domaće strane te Chris Paul. Kazne će bez ikakve sumnje biti rigorozne, NBA liga dugo godina je radila na rekuperaciji imidža nakon zloglasnih nereda 2004. godine između Detroit Pistonsa i Indiana Pacersa i svaka insinuacija tučnjave strogo se kažnjava.

Što se same utakmice tiče, Lakersi su držali priključak sve do završne dvije minute kada je dvoboj odlučio James Harden (36p, 7sk), Paul je dodao 28 za pobjedničku stranu, dok je Lakerse predvodio James s 24 poena. Ivica Zubac nije zaigrao.