Tajna snimka: Jordan nije želio Thomasa u Dream Teamu

NBA 26. svi. 202011:28 > 11:37
Podijeli:
Izvor: Getty Images/Alexander Hassenstein

U nedavno emitiranom dokumentarnom filmu o Chicago Bullsima jedna od priča koja je dominirala naslovnicama medija jest netrpeljivost Michaela Jordana i Isiaha Thomasa.

Michael Jordan i Isiah Thomas bili su veliki rivali, Detroit Pistonsi tri godine zaredom kratili su sezonu Chicago Bullsa prije nego će doći kraj dominaciji 1991. godine. 

Jordan je kroz dokumentarac The Last Dance govorio kako “jednostavno mrzi Detroit Pistonse”, a netrpeljivost je kulminirala i kroz američku reprezentaciju, slavni Dream Team koji je nastupio na Olimpijskim igrama u Barceloni. 

Priča koja je ispričana odavno govorila jest kako je Jordan uvjetovao svoj nastup u Španjolskoj nepozivanjem Thomasa, a to je decidirano negirao u spomenutom dokumentarnom filmu. 

Međutim, sada je otkrivena snimka razgovora legende Bullsa s poznatim novinarom Jackom McCallumom na kojoj se čuje Jordan kako svoj nastup u Barceloni garantira samo ukoliko tamo neće nastupiti Isiah Thomas. 

Rod Thorn (tada član odbora Američkog košarkaškog saveza koji je birao igrače za Dream Team) me nazvao, a tada sam mu najavio da neću igrati u Barceloni ukoliko će u reprezentaciju biti pozvan Thomas. Thorn je odgovorio kako Isiah neće biti pozvan zato što ga tamo ne želi niti Charles Barkley,” govorio je Jordan u spomenutom razgovoru. 

Otkrivena snimka baca novo svjetlo na loš odnos Jordana i Thomasa koji je definirao jedno važno razdoblje NBA lige.