Bivši suigrač: 'Jordan se osramotio izjavama o drogi'

NBA 6. svi. 202013:22 > 13:28
Podijeli:
Izvor: Getty Images/Mike Powell

Nekadašnji igrač Chicago Bullsa, Craig Hodges javno je kritizirao Michaela Jordana nakon određenih saznanja iz dokumentarca The Last Dance.

Izvor : Andrew D. Bernstein / Contributor

Šest epizoda dokumentarnog filma o posljednjoj sezoni Jordanovih Bullsa je iza nas, a čini se kako je priča još deset puta više.

Zaista smo saznali brojne detalje iza kulisa te velike momčadi, ali i čitave karijere Michaela Jordana. Gospodin Zrak je govorio o ‘kokainskim zabavama’ nekih njegovih suigrača, a u posljednjim epizodama optužio je Horacea Granta za veleizdaju momčadi. Takve izjave nisu se svidjele bivšem Jordanovom suigraču Craigu Hodgesu koji je proveo deset godina u NBA ligi, posljednje četiri u Bullsima, a svojevremeno je bio najbolji šuter lige, dva puta osvajač trofeja najboljeg na natjecanju u tricama koje se održava u sklopu All Star vikenda. 

Kada igrate organizirani sport neke od stvari koje su svete jest zajedništvo igrača. Ono što se događa u svlačionici tamo mora ostati. Već u prvoj epizodi sam slušao kako Jordan govori o ‘kokainskom cirkusu’ koji je pratio momčad u njegovim ranim godinama, u tim trenucima razmišljao sam o igračima iz tih momčadi koji su danas svojim unucima morali objašnjavati što se događalo.’

Ako ste propustili taj dio dokumentarca, radnja se događala za vrijeme prve Jordanove godine u ligi, u sezoni 1984/85. kada je jednom prilikom pozvan u sobu suigrača gdje je našao gomilu ljudi, uključujući članove momčadi, a koji su uživali drogu u društvu nepoznatih žena. Michael je tada izjavio kako je pobjegao glavom bez obzira čim je to vidio, a do kraja sezone držao se podalje od ostatka ekipe. 

Hodges se zatim osvrnuo na Jordanove izjave o Scottieju Pippenu i Horaceu Grantu.

Prozvao je Pippena sebičnim zato što se borio za svoj status, to nije bilo u redu. Zatim, situacija s Horaceom Grantom. Bacio ga je pod vlak izjavama da je upravo on medijima davao informacije o onome što se događalo u svlačionici.’

Kad je riječ o Grantu, kritika se odnosi na knjigu novinara Sama Smitha ‘Jordanova pravila’ u kojoj je opisao raznorazne događaje iz svlačionice Bullsa, a mnogi igrači momčadi optužili su Granta da je bio izvor tih informacija obzirom na njegov blizak odnos sa Smithom. 

Hodges je na kraju priznao kako osjeća razočaranje što nije dobio priliku razgovarati s kreatorima dokumentarca te ispričao svoju stranu priče obzirom da je s Bullsima osvojio prva dva naslova prvaka.