Zenit pred porazom 20:0, ekipa neće putovati u Baskiju

Euroleague 12. lis. 202010:46 > 10:52
Podijeli:
Sergey Grachev/Euroleague Basketball via Getty Images

Zenit iz Sankt Peterburga trenutno ima svega šest igrača koji bi mogli igrati, ali vrlo je izgledno da sutra neće igrati utakmicu protiv Baskonije

Čak osam igrača Zenita iz Sankt Peterburga je trenutno zaraženo virusom korona. Među zaraženima su i trojica trenera, glavni trener Xavi Pascual također ima koronu. To znači da je ruska ekipa sa samo šestoricom zdravih igrača u ovom trenutku što nije dovoljno da se odigra jedna utakmica Eurolige.

 “Želimo igrati, ali nije moguće sa samo šestoricom. Naravno da ćemo probati skupiti minimum od šest igrača za gostovanja, dodat ćemo juniore ali mislim da nemamo prava da to učinimo. Prvo što svakog dana imamo novozaražene, i nemamo garancije da se netko od igrača neće razboljeti. To znači da možda nećemo imati minimalni broj igrača. Drugo, ako je neko pozitivan na putu, morat ćemo dva tjedna ostaviti ga u Španjolskoj“, rekao je u intervjuu direktor Zenita Aleksander Cerkovni.

On poručuje da je razlog tolikog broja inficiranih igrača činjenica da postoji kako on kaže novi virus i da je posrijedi kontaktni sport. On poručuje i da je Zenit na vrijeme obavijestio Euroligu o slučajevima koronavirusa. Pravilo je da ako ekipa nema minimum od osam igrača ne može igrati utakmicu Eurolige ili Eurokupa i onda se taj dvoboj registrira rezultatom 20:0.