Sainz vjeruje da se Ferrari može boriti s McLarenom

Automoto 22. tra. 202114:48 > 14:52
Podijeli:
Hasan Bratic/AP Images

Carlos Sainz vjeruje da je Ferrari u dobroj poziciji da se ove sezone bori s McLarenom za treće mjesto u poretku konstruktora i da će odnos snaga između dvije momčadi oscilirati od staze do staze.

Ferrari je s novim SF21 ostvario veliki napredak nakon šestoga mjesta u poretku konstruktora prošle godine kada ih je mučila nekonkurentna pogonska jedinica i šasija koja je imala preveliki otpor zraka, a prve dvije utrke nove sezone pokazale su da se Ferrari može boriti u vrhu sredine poretka, donosi MAXF1.net.

Leclerc se na obje utrke kvalificirao na četvrto mjesto, a iako je Sainz bio nešto lošiji Ferrari je uz McLaren jedina momčad koja je na prve dvije utrke bodove osvajala s oba vozača.

“Vrlo je tijesno”, komentirao je Sainz koji je prošle dvije sezone vozio za McLaren i završavao šesti u poretku vozača.

“Jako je teško reći. Mislim da McLaren ima svoje prednosti i nedostatke, to bi trebalo jamčiti dobru borbu.”

“Čini se da je u Imoli Lando odradio jako dobar posao iskoristivši cijeli potencijal bolida, bio je u elementu cijeli vikend, posebno od subote nadalje, i imao je dobru utrku.”

Norris je u posljednjoj dionici utrke imao soft gume, za razliku od Leclerca koji je bio na mediumu, a to je iskoristio kako bi ga napao na ponovnom startu, što se pokazalo ključnim u borbi za pobjedničko postolje.

Leclerc je samo jednom uspio doći ispod sekunde od Norrisa i imati DRS koji ga je privremeno štitio od Hamiltona, ali čim je izgubio mogućnost korištenja DRS-a Hamilton ga je bez problema prestigao, djelomično i zato što je Ferrari koristio nešto više downforcea.

“Možda su imali prednost ovoga vikenda i imali su malu prednost u posljednja dva vikenda, ali čim mi odradimo jako dobar posao i dođemo na stazu koja bi nam mogla odgovarati, mislim da možemo biti ispred.”

“Ja sam se osjećao prilično dobro u bolidu, a startati 11. i završiti peti prilično je ohrabrujuće.”

“Moram nastaviti raditi u ovom smjeru jer mislim da je to ispravan put.”