‘Najveća razlika između Moto GP-a i F1 je radio’

Automoto 25. tra. 202114:41 > 14:43
Podijeli:
Jose Breton Pacific Press

Nakon što je sa Joanom Mirom osvojio naslov u MotoGP prvenstu 2020. godine, Davide Brivio je iz Suzukija došao u Formulu 1. Sada je šef momčadi Alpine gdje surađuje s Fernandom Alonsom i Estebanom Oconom.

Iskusni Brivio je u svijetu motociklizma bio od 1990. godine kada je radio u Superbikeu. Kasnije je bio u MotoGP prvenstvu od 2001. godine gdje je surađivao s velikim imenima poput Valentina Rossija i Jorgea Lorenza, a nakon naslova s Joanom Mirom oprobao se i u Formuli 1. Za sada ima malo iskustvo od samo dvije utrke, ali već uviđa koja mu je razlika najprimetnija.

“Možda je smiješna stvar, ali najveća razlika je radio. Konstantno ste u kontaktu s vozačem, inženjer utrke im govori da rade ovo ili ono, da malo sačekaju, što god. U MotoGP kada utrka počne vozač je sam. Samo sjednete i gledate utrku na televiziji i to je sve što možete. Ovde ste stalno u kontatku, doslovno ste u bolidu, i puno ste veći dio onoga što se događa na stazi”, rekao je Brivio.

Također kaže da mu utrke protiču jako brzo iako su i više nego duplo duže nego u MotoGP-u.

“To sam osjetio u prvoj utrci u Bahreinu. Na početku bih rekao sat i 40, sat i 45 ili što god i da će biti dugo. Ali prošlo je jako brzo, jer si toliko zauzet, slušaš, provjeravaš, analiziraš. Veoma je zanimljivo i veliko je iskustvo”, kazao je Brivio.