Na današnji dan 2005. – Okršaj Alonsa i Schumachera u Imoli!

Automoto 24. tra. 202111:39
Podijeli:
(Photo by Robert Cianflone/Getty Images)

Fernando Alonso na današnji je dan 2005. ostvario treću uzastopnu pobjedu u prve četiri utrke sezone nakon uzbudljive borbe s Michaelom Schumacherom koji ga je pritiskao do posljednjega zavoja.

Renault je 2005. slavio na prve tri utrke sezone, a McLaren je s Kimijem Raikkonenom na četvrtoj utrci u Imoli osvojio prvi pole position nakon što su riješili problem sa zagrijavanjem guma u kvalifikacijama koji ih je mučio na prvim utrkama.

Raikkonen je vodio do kvara na poluosovini u desetom krugu, a vodstvo preuzima vodeći čovjek prvenstva Alonso. Schumacher je pogriješio u nedjeljnim kvalifikacijama (u subotu je bio treći iza Raikkonena i Alonsa) te je startao tek 13.

Ali Schumacher se nakon Raikkonenovog odustajanja prometnuo u glavnoga Alonsovog izazivača kojega je pritiskao do posljednjeg zavoja posljednjeg kruga.

Imola je bila jedna od rijetkih staza, ako ne i jedina, na kojoj su Ferrari i Bridgestone 2005. bili konkurentni za pobjedu, a na ruku su im išli i hladniji vremenski uvjeti i ne toliko zahtjevna staza po pitanju potrošnje guma.

Bila je to uzbudljiva borba dvojice svjetskih prvaka na fantastičnoj stazi Imola kojoj je to bila pretposljednja F1 utrka do povratka u F1 kalendar 2020. u posljednjoj godini za V10 motore.

 

Komentari

Vaš komentar