MotoGP: Štajerska mijenja Finsku, Sachsenring još pet godina

Automoto 14. svi. 202118:10 > 18:12
Podijeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Dvije velike vijesti u petak su dočekale ljubtelje najkvalitetnijeg svjetskog natjecanja u motociklizmu – Moto GP je produžio suradnju sa Velikom nagradom Njemačke na stazi Sachsenring na još pet godina, pa će se ova utrka održavati najmanje do 2026.

Usred pandemije koronavirusa i mjerama suzbijanja širenja zaraze koje su na snazi u Finskoj, otkazuje se utrka na stazi Kymiring. Ipak, VN Finske će ostati dio kalendara Moto GP prvenstva sve do 2026. godine.

Zamjena za utrku u Finskoj bit će Velika nagrada Štajerske, koja će se održati na stazi „Red Bull Ring“ od šestog do osmog kolovoza – u tjednu prije Velike nagrade Austrije.

Dobre vijesti za navijače su da će obje trke (VN Austrije i VN Štajerske) biti održane pred ograničenim brojem navijača.

Što se tiče Sachsenringa, ta utrka od 1998. godine predstavlja jednu od najvećih sportskih manifestacija u Njemačkoj i u situacijama kada na snazi nizu mjere borbe protiv virusa, tijekom vikenda održavanja Velike nagrade Njemačke na stazi se okupi ukupno oko 200 tisuća ljudi.

Direkcija utrke i Dorna su izrazili oduševljenje činjenicom da je suradnja produžena barem do 2026. godine.