Ruska tenisačica: Istina je, lezbijka sam!

Tenis 18. srp 202222:16 > 22:17
Podijeli:
REUTERS/Pascal Rossignol

U intervjuu za YouTube kanal sportskog novinara Vitje Kravčenka ruska tenisačica Daria Kasatkina priznala je da je lezbijka...

Kasatkina (25) trenutno zauzima 12. mjesto WTA liste, a zbog toga što predstavlja Rusiju na prethodnom Wimbledonu joj nije bilo dozvoljeno sudjelovanje.

“Imam li djevojku? Da. To je tabu tema u Rusiji, kao i mnoge druge, neke su i važnije od toga. Često ljudi govore o tome da li neko želi ili ne želi biti gej. To je smiješno. Ako postoji izbor, tko ne bi izabrao biti heteroseksualac, posebno u Rusiji? Život je mnogo lakši. U Rusiji se ne mogu držati za ruke sa svojom partnericom i, kako stvari stoje, nikada neću ni moći. Mislim da su oko Svjetskog prvenstva u nogometu postojale neke pozitivne tendencije, ali to više nije slučaj“, izjavila je Darija Kasatkina.

“Teško je živeti ‘u ormaru’, kako kažu na engleskom. To ne možete raditi predugo, preteško je. Onda razmišljate samo o tome“, kaže igračica rođena u Toljatiju.

Kasatkina je najbolji plasman karijere na WTA listi imala 2018. godine, kada je došla do desete pozicije, a osvojila je četiri WTA titule. Na Grand Slam turnirima najdalje je dogurala na Roland Garosu ove godine – igrala je polufinale.