Turniri u Kini otkazani: Odabrani zamjenski gradovi

ATP 21. srp 202216:22 > 16:47
Podijeli:
Andrea Gaudenzi, ATP

Svi ATP turniri koji su trebali biti održani u Kini ove godine otkazani su zbog lokalnih ograničenja koja su na snazi u pokušaju suzbijanja epidemije izazvane koronavirusom, a ATP Tour je u četvrtak predstavio šest novih gradova koji su dobili jednogodišnju licencu za domaćinstvo turnira u jesenskom razdoblju.  

Otkazani su Šangaj Masters (ATP 1000), China Open u Pekingu (ATP 500), Chengdu Open i Zhuhai Championships (ATP 250) pa već treću godinu zaredom neće biti kineske turneje koja je u kalendaru ATP Toura zauzimala termine u rujnu i listopadu.

Kako bi tenisačima omogućila da u tom razdoblju ipak imaju gdje osvajati bodove i novčane nagrade, Udruga teniskih profesionalaca (ATP) je izdala jednogodišnje licence za šest ATP 250 turnira koji će biti igrani na tvrdoj podlozi, a za domaćine su odabrani San Diego (19. – 25.9.), Seul, Tel Aviv – dvorana (26.9. – 2.10.), Firenza – dvorana, Gijon – dvorana (10. – 16.10.) i Napulj (17. – 23.10.).

“Nažalost, otkazivanje turnira je realnost, a pogođenim turnirima i našim fanovima želimo sve najbolje. U isto vrijeme, ohrabrujuće je da imamo toliko sjajnih gradova domaćina koji su spremni uskočiti za ovu sezonu”, izjavio je predsjednik ATP-ja Andrea Gaudenzi u službenom priopćenju.

Još jedna promjena u kalendaru ATP Toura je promicanje Astana Opena u kazahstanskom glavnom gradu Nur-Sultanu iz ATP 250 u ATP 500 turnir za ovu sezonu, a bit će u istom tjednu sa tokijskim Japan Openom (3. – 10.10.). Astana Open je u prethodne dvije sezone imao jednogodišnju licencu, a sada postaje stalni turnir u ATP Tour kalendaru prezuimajući licencu koju je do sada imao ruski Sankt Peterburg.