Dokić: Htjela sam se ubiti, tuga i bol ne nestaju

Tenis 13. lip. 202213:39 > 13:40
Podijeli:
Guliver Image

Nekadašnja četvrta tenisačica svijeta Jelena Dokić objavila je da je htjela izvršiti samoubojstvo 28. travnja ove godine.

„28. 4. 2022. Skoro sam skočila sa balkona na 26. katu i oduzela sebi život. Nikada neću zaboraviti dan. Sve je mutno. Sve je mračno. Bez tona, bez slike, ništa nema smisla… Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol“, započela je Jelena na svom instagram profilu i dodala:

„Konstantna osjećanja tuge i boli jednostavno ne nestaju, i moj život je razbijen. Krivim sebe, mislim da nisam vrijedna ljubavi i plašim se. Također, znam da imam još toliko stvari na kojima moram biti zahvalna, a onda počinjem mrziti sebe jer se osjećam kao da nisam zahvalna jer ne smijem biti jer želim da sve to okončam. Taj začarani krug je u mojoj glavi. Posljedica: skoro sam skočila sa balkona na 26. katu 28. travnja. Nikada neću zaboraviti dan, samo sam željela da bol i patnja prestanu“.

#social-embed_1

Dokić piše da se izvukla iz ponora, ali da i dalje nije svjesna kako je u tome uspjela.

„Stručna pomoć mi je spasila život. Ovo nije lako napisati, ali uvijek sam bila otvorena, iskrena i ranjiva prema svima vama, i duboko vjerujem u moć dijeljenja naših priča da nam pomognu da prebrodimo stvari i da pomognemo jedni drugima. Samo znajte da niste sami. Neću reći da mi sada ide odlično, ali sam definitivno na putu oporavka. Neki dani su bolji od drugih i ponekad napravim korak naprijed pa nazad, ali borim se i vjerujem da mogu proći kroz ovo“.

Za kraj je poručila:

„Vjerujem u sljedeće: u redu je osjećati ono što osjećam. U redu je biti tužan, samo se nastavite boriti i vratite se. To je ono što pokušavam učiniti i to je ono što me drži. Nemojte se sramiti onoga što osjećate. U redu je tako se osjećati i iz toga se možete vratiti. Moguće je, samo nastavite vjerovati. Volim vas sve i evo borbe i preživljavanja da biste živjeli i vidjeli još jedan dan. Vratit ću se jača nego ikad ranije“, zaključila je 39-godišnja Dokić.

Nekada četvrta teniserka sveta, bila je polufinalistkinja Vimbldona 2000. godine i osvojila je šest titula u karijeri, a napisala je i knjigu „Nesalomiva“ u kojoj je opisala svoj životni put i to kako ju je otac Damir maltretirao.

Komentari

Vaš komentar