Optužen za namještanje, on odgovara: Tužit ću!

ATP 14. srp 202216:23 > 16:24
Podijeli:
Guliver Image

Proteklih dana jedna od središnjih tema u svijetu tenisa je priča njemačkog ZDF – novinari ove medijske kuće stigli su do informacija da su u dogovoru sa svojim zajedničkim trenerom mečeve nameštali Gruzijac Nikoloz Basilašvili i Rus Aslan Karacev. Basilašvili se ovim povodom oglasio i u službenom priopćenju demantirao navode njemačkih medija...

Nikoloz Basilašvili je zaprijetio tužbom svima koji ga optužuju za namještanje mečeva.

„Proteklog vikenda dobio sam informacije o natpisima njemačkih medija koji spominju moje ime u vezi s navodnim ‘namještanjem’ teniskih mečeva. Takvi navodi nemaju nikakvog uporišta u realnosti i ja ih poričem što je snažnije moguće. Neprihvatljivo je da se moje ime blati takvim apsurdnim optužbama.”

“Zahtijevam da se s takvim tekstovima odmah prestane i ja u potpunosti demantiram sve što je napisano. Kontaktirao sam s njemačkom odvjetničkom tvrtkom koja će morati zaštititi moje interese i reagirati na svaki mogući način kako bismo se borili protiv ovih deiznformacija koje štete mojoj reputaciji“, stoji u priopćenju koje je na društvenim mrežama objavio tridesetogodišnji Basilašvili, 25. tenisač svjetske ljestvice.

ZDF je pisao da je po informacijama do kojih su došli „mozak“ operacije namještanja mečeva bio bjeloruski trener Jahor Jacik, kao i da sve traje od 2013. godine.

Komentari

Vaš komentar