‘Nekada ne razumijem što se događa u Đokovićevoj glavi’

ATP 20. lip. 20229:44 > 9:44
Podijeli:
Fabio Frustaci via Guliver Images

Nekadašnji treći tenisač svijeta Nikolaj Davidenko kaže za Sport Klub da je bio na strani Novaka Đokovića tijekom cijele sage u Australiji, kao i da srpski tenisač može osvojiti još Grand Slam titula.

Novak je početkom godine deportiran iz Australije i nije sudjelovao na turniru koji je osvajao devet puta.

„Ne razumijem što je pokušao napraviti. Jesam ga podržavao, ali bilo je to on protiv cijele zemlje, on protiv svijeta. Nema veze jesi li broj jedan ili što god, ali još prije nego što je sletio sam imao osjećaj da neće igrati. Nekada ne razumijem što se događa u njegovoj glavi. Obično Srbi i Rusi imaju isti mentalitet, ali čini mi se da je Novak nekad Nijemac, nekad Talijan, ha-ha-ha“, kaže Davidenko za Sport Klub.

Rus, koji je četverostruki Grand Slam polufinalist, vjeruje da Đoković neće stati na 20 najvećih titula.

„Ove godine mi se čini da ima dobru šansu na Wimbledonu i na US Openu, pod uvjetom da igra. Ovisi od toga kako se spremi. Za sljedeću sezonu ne znam – svakom godinom je sve teže kada se dođe u određeno doba. Mislim da neće igrati do 40-e, nema šanse da se sa 40 godina osvajaju Slamovi, to je nemoguće“.

U 11.00 pročitajte cijeli intervju s Davidenkom – prisjetio se čuvenih mečeva sa Rafaelom Nadalom i Rogerom Federerom, a sa nama je podijelio i anegdotu o Đokoviću iz juniorskih dana srpskog tenisača.

Davidenko je također govorio o teškoćama pri pronalasku sponzora, jednom meču koji bi želio ponovo odigrati, o tome zašto mu je bilo lako s Nadalom na betonu, a zašto tako teško sa Federerom…

Komentari

Vaš komentar