Červar najavio: Dvije važne karike propuštaju prve utakmice!

Rukomet 14. sij. 202110:10
Podijeli:
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Hrvatska rukometna reprezentacija u petak igra prvu utakmicu na Svjetsko prvenstvu u Egiptu, a protivnik će biti Japan.

Hrvatska dočekuje Japan u petak od 18 sati, a dvoboj su najavili izbornik Lino Červar te desno krilo Zlatko Horvat.

Červar se za početak osvrnuo na organizaciju.

“Što reći? Na putu na trening vidim šest oklopnih vozila, kao da je rat. Nikad nisam bio na nekom takvom natjecanju gdje se moraš toliko snalaziti. Dečki se prilagođavaju, iako je teško oslikati kako se osjećamo. Jedva čekamo utakmicu”, najavio je Lino pa osvrnuo na momčad. Prvi krug vrlo vjerojatno će propustiti dvije vedete – Marin Šego i Igor Karačić.

“Šego se tek priključio, problemi su s Karačićem i Cindrićem. Nakon treninga ću objaviti 16 igrača koji konkuriraju za Japan. Sada ne mogu otkriti sastav, četvorica će otpasti. Izvjesno je da neće nastupiti Šego i Karačić.

Najavio je izbornik da si ne smijemo dopustiti opuštanje, jer ističe da se Japan diže, te da ih krasi velika pokretljivost i brzina.

“Imaju dosta sličnosti s onom Južnom Korejom koja nam je znala raditi probleme 2009. i na Olimpijskim igrama. To su reprezentacije kojima ne smiješ dati da se razmašu jer onda padaš u njihovu igru. Mi moramo apsolutno kontrolirati igru i to je vrlo bitno.”

Červar ističe da bi neka reprezentacija mogla iskočiti, kao i da nije dobro naše dečke opterećivati da su favoriti.

“Nezahvalno je nešto predviđati, moramo se spustiti na zemlju, ne bismo trebali opterećivati igače da su neki favorit”, zaključio je Lino.

Riječ je dobio i Zlatko Horvat koji je istaknuo da je dobro da su u resortu pa mogu malo i prošetati. Istaknuo je i jedan problem.

“Problem je što imamo sat vremena vožnje do dvorane, ali nije sad to neki preveliki problem.”

Desno krilo Hrvatske ističe da mu fali jakih utakmica.

“Nisam imao previše jakih utakmica u klubu ove sezone. Naravno da fali kontinuitet jakih utakmica, ali nisam ja jedini koji je imao taj problem. Samo su možda Nijemci imali više tih jakih utakmica.”

Norvežanin Sander Sagosen kritizirao je organizaciju.

“Kod nas je za sad sve dobro organizirano, tako da ne bih mogao reći da je Divlji zapad kao što je Sagosen rekao”, zaključio je Horvat.

Komentari

Vaš komentar