Nikola Kalinić u Kini? Zasada nema ponude

Serie A 18. sij. 201713:15 > 13:37
Podijeli:
Izvor: Giuseppe Bellini/Getty Images

Ostvari li se dogovor, Kalinić bi iz Firenze u Kinu preselio za cijenu od 50 milijuna eura i postao najplaćeniji hrvatski nogometaš svih vremena. No, sportski direktor Viola za Mediaset je rekao da ponude još nema, a vlasnik Tianjina potvrdio interes: "Cannavaro je zvao, ne možemo čekati do lipnja."

Iako neki talijanski mediji tvrde da je prelazak hrvatskog reprezentativca Nikole Kalinića iz redova Fiorentine u kineski Tianjin gotova stvar, sportski direktor Viola Pantaleo Corvino istaknuo je da naš napadač neće otići ukoliko ponuda ne aktivira odštetnu klauzulu.

Nismo još dobili nijednu ponudu iz Kine, ali svi znaju da klauzua postoji i njezini uvjeti su potpuno jasni. Međutim, ne znam što Kalinić želi napraviti, rekao je Corvino za Mediaset.

Vlasnik Tianjina Shu Yuhui potvrdio je interes za Kalinićeve usluge.

Naš trener Fabio Cannavaro pitao je za Kalinića. Uklopio bi se savršeno u naš stil igre, no ne možemo čekati do lipnja, kazao je.

Ako ne žele čekati, Kinezi će morati platiti 50 milijuna eura i aktivirati Kalinićevu klauzulu. 29-godišnji hrvatski napadač postigao je ove sezone devet pogodaka u 20 nastupa u Serie A, dodavši još četiri u Europskoj ligi.

Mnogi tvrde da bi ga odlazak u Kinu udaljio od reprezentacije, no predstoji vidjeti hoće li Kalinić moći odbiti navodnih 12 milijuna eura godišnje plaće, što bi ga učinilo najplaćenijim hrvatskim nogometašem svih vremena.