'Svi smo za nastavak prvenstva, ali…'

Serie A 6. svi 202019:28 > 19:33
Podijeli:
Alessandro Sabattini/Getty Images

Talijanski ministar sporta danas je u Parlamentu te države naglasio da nitko nema ništa protiv nogometa, ali da se mora pratiti stanje u državi jer ne treba riskirati

Ministar sporta Vincenzo Spadafora je govorio o nizu tema tijekom svog izlaganja i odgovaranja na pitanja u talijanskom parlamentu.

Svakako glavna tema je mogućnost nastavka sezone Serije A i “restart” talijanskog nogometa.

“Uvjeravam vas da sam od početka izvanrednog stanja održavao dnevni kontakt za FIGC-om (Nogometni savez Italije) ispunjen konstruktivnom raspravom uz poštovanje pozicija. Simboli ovog zaustavljanja sporta su bili odgođanje Olimpijade, teniskih natjecanja, Giro d’Italije… Ono što je potrebno jest da na prvom mjestu uvijek bude zaštita zdravlja, to je u interesu svih građana Italije. Put za ove sportove ostaje isti, kako je i odredio Tehničko-naučni komitet. Individualni treninzi su počeli od 4. svibnja”, izjavio je Spadafora, pa nastavio:

“Kada je nogomet u pitanju, odlučeno je da Tehničko-naučni komitet treba još informacija. Za sutra je zakazano saslušanje. Mora se u obzir uzeti činjenica da u nogometu nije moguće poštovati sigurnu distancu niti primjenjivati zaštitne mjere… Politička debata je postala žešća proteklih dana… Ideja o hitnom, momentalnom definiranju datuma je suprotna potrebi da se analiziraju podaci… Jedine konačne odluke u Europi su donijeli oni u koji su zaustavili nogomet… U Engleskoj su također tek odgodili donošenje odluke.”

“Potvrđujem svoj stav i stav vlade: Svi se nadamo da se sezona može nastaviti. Ali danas je nemoguće identificirati siguran datum, moramo vidjeti kako će se ponašati krivulja zaraze. Prije samo dva dana je počela Faza 2 u državi”, istakao je Spadafora.