“Pulišić je predobar za ovaj Chelsea, trate njegov talent”

Premier League 10. sij. 202112:32 > 12:34
Podijeli:
Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

Nekadašnji član američke nogometne reprezentacije Alexi Lalas komentirao je nezadovoljavajuće igre Chelseaja u tekućoj sezoni i izrazio nezadovoljstvo statusom koji njegov sunarodnjak Christian Pulišić ima u ekipi Franka Lamparda.

„Chelsea je nedovoljno dobar za talent koji imaju i novac koji je uložen u tim. Iskreno, mislim da je Christian Pulišić previše dobar za ovu ekipu Chelseaja. U ovoj organizaciji njegov talent se u Lonodnu trati“, izjavio je Alexi Lalas.

Chelsea se nalazi na devetom mjestu ljestvice Premier lige sa 26 bodova iz 17 odigranih utakmica.

Nekada je djelovalo da je Pulišić previše pokušavao sve učiniti sam – napada dvojicu ili trojicu igrača, ali ponekad je bio jedina svjetla točka ekipe, kao npr. kada su igrali protiv Manchester Cityja. Pokušajte na toj utakmici pronaći još nekog raspoloženog igrača u londonskoj ekipi“, zaključio je nekadašnji defanzivac reprezentacije SAD.

Pulišić ima 22 godine, a u Chelsea je stigao iz redova Borussije Dortmund 2019. godine.

Lalas je u profesionalnoj karijeri, koja je trajala od 1994. do 2003. godine, nastupao za Padovu, New England Revolution, Emelec, Metro Stars, Kansas City Wizardse i Los Angeles Galaxy. Za reprezentaciju SAD-a je na 96 utakmica postigao 9 golova.