Manchester City ponovno pod istragom zbog ‘lažnog’ skauta?

Premier League 13. sij. 202110:07 > 10:10
Podijeli:
(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Još se nije niti ohladila tinta nakon presude protiv Manchester Cityja da su narušavali sustav financijskog fair playa, a klub je ponovno pod istragom.

Novinar The Athletica, David Ornstein tvrdi kako je Manchester City pod istragom zbog dovođenja Gabriela Fernanda Almeide, što je transfer koji se dogodio još 2011. godine.

Tada još 14-godišnjak, Almeida je igrao za U20 momčad Flamenga, a City ga je pokušao angažirati za svoju akademiju. To im nije uspjevalo, a kako bi ‘zasladili’ ponudu pružili su ruku spasa djetetovom ocu kojeg su zaposlili u klubu. Problem jest što je gospodin dobio posao tzv. lažnog skauta, naime angažiran je za skautsku službu kluba iako taj posao nikada nije obavljao, a niti je bio stručan za isti. Na ime ugovora, mladićev otac je primao tisuću funti mjesečne plaće da bi zauzvrat Gabriel potpisao za City odmah pojačavši U18 momčad.

Almeida se nije razvio u igrača kakvog su na Etihadu priželjkivali, u omladinskoj školi kluba proveo je tri godine da bi se 2014. godine vratio u Brazil potpisavši za Corinthians. Kasnije je prešao u redove milanskog Intera gdje je igrao za tamošnju omladinsku momčad, no niti na San Siru se nije uspio probiti. Danas je bez kluba, a posljednju utakmicu odigrao je za B momčad brazilskog Bragantina.

Iz uprave Cityja još uvijek nisu komentirali najnovije optužbe.