Poms otkrio što mu je rekao Bjelica nakon ponude Osijeka

Hrvatska 7. ruj 202213:36
Podijeli:
Guliver Images

Rene Poms prošlog je tjedna imenovan novim trenerom Osijeka, a u debiju na klupi u Gradskom vrtu je remizirao protiv Šibenika.

Poms je inače bio pomoćnik Nenada Bjelice, koji je nakon njegovog odlaska dobio priliku postati glavni trener.

“Prije svega želim reći da sam još u veljači ove godine razgovarao s Nenadom i rekao mu da želim biti prvi trener, naći si klub i otići. Nenad mi je rekao da se slaže sa mnom, da sam spreman za to i da me vidi u ulozi prvog trenera te da će mi dati zeleno svjetlo ako nađem drugi klub, ali i da će mu biti drago ako ću ostati dio njegovog tima i da nastavimo raditi zajedno. Pokušao sam naći klub, ali nije bilo lako. Imao sam dvije ponude koje me nisu zadovoljile, pa sam odlučio ostati u Osijeku“, rekao je za Sportske novosti Austrijanac pa dodao:

“U mojoj glavi je, dakle, odavno da želim biti prvi trener. I sada dolazi ova situacija u Osijeku s Nenadom. Kada smo čuli da Nenad odlazi moja prva misao bila je: ‘OK, Nenad odlazi, a skupa s njim i svi mi ostali.’ No, onda je ispalo da mi baš i ne možemo otići jer imamo važeće ugovore koje klub kani poštivati. Imaš dvije solucije – dati otkaz i isplatiti klub što bi bilo glupo ili zajedno s ostatkom stožera dočekati novog trenera. Odlučili smo ostati i čekati da vidimo što će se dogoditi. Onda su mi rekli da ću voditi nekoliko sljedećih treninga i kao profesionalac odlučio sam to respektirati i radi posao najbolje što znam. Nakon 2-3 dana pitali su me želim li biti prvi trener. Prvo što sam učinio, nazvao sam Nenada i pitao ga je li njemu to u redu, slaže li se on s tim? Da mi je rekao da se ne slaže ili da to nije dobro za mene, ja to ne bih prihvatio i danas ne bih bio prvi trener Osijeka. No, on mi je rekao ‘Rene, ovo je dobra prilika za tebe, uzmi je i nastoj pobijediti u svakoj utakmici. Želim ti puno sreće i sve najbolje u poslu!’ Tako sam i od njega dobio zeleno svjetlo i sada živim ovaj posao svim srcem i svim svojim znanjem. Znam da mi je to velika šansa i želim sebi i drugima dokazati da mogu biti uspješan. To je cijela priča. Bilo mi je jako važno da mi Nenad kaže da je to dobro za mene i da nema ništa protiv toga.”

Komentari

Vaš komentar