Krznar: Naviknut sam na to, to je sudbina trenera Dinama

Europa 24. stu. 202112:28 > 12:30
Podijeli:
GEPA pictures/Philipp Brem

Dinamo u četvrtak od 18.45 sati igra utakmicu koja bi im mogla osigurati proljeće u Europa ligi, a na Maksimir stiže Genk.

Dinamo u utakmicu ulazi sa šest bodova, dva više od Genka, te bi pobjedom potvrdili drugo mjesto. U drugom kolu Plavi su u Belgiji slavili 3:0.

“Dočekujemo teškog suparnika, poštujemo ga, ali dočekujemo ga u našem domu i vjerujem da imamo znanja i kvalitete da u susret uđemo odlično i isto tako ga odlično završimo”, rekao je trener Dinama Damir Krznar pa dodao:

“Ako bismo tražili refleksiju Genka, dobivamo odraz naše momčadi. Igra odlično, a nedostaje mu rezultat. Genk je u sličnoj situaciji kao i onda kad smo igrali kod njih, s dobrom fazom napada i manjim problemima u fazi obrane. Detektirali smo to i vjerujem da ćemo to moći iskoristiti, posebice uz nešto što je konstanta, a to je nesebična, srčana i zdušna potpora navijača. Momčad to očekuje i vjerujem da će se odužiti svojom igrom.”

Stanje momčadi?

“Ako bismo tražili refleksiju Genka, dobivamo odraz naše momčadi. Igra odlično, a nedostaje mu rezultat. Genk je u sličnoj situaciji kao i onda kad smo igrali kod njih, s dobrom fazom napada i manjim problemima u fazi obrane. Detektirali smo to i vjerujem da ćemo to moći iskoristiti, posebice uz nešto što je konstanta, a to je nesebična, srčana i zdušna potpora navijača. Ekipa to očekuje i vjerujem da će se odužiti svojom igrom.”

“Prva stvar je protekcija našeg gola, ne smijemo ući u zamku traženja gola. Moramo imati ozbiljnu strukturu, bit čvrsti u obrani. Prema naprijed ima šest fantastičnih napadački orijentiranih igrača, znat će zabiti. Znamo da nas utakmica vodi pred vrata raja.”

Krznar je komentirao i potencijalne priče o odlasku s klupe.

“U Dinamu sam s nekim prekidima 20-ak godina, naviknut sam na takve tekstove. To je sudbina trenera Dinama, ne radi se o meni već o toj ulozi. Kad sam je prihvatio, prihvatio sam i cijeli folklor koji ide s tim. To me ničim ne dodiruje. Znam da imam potporu momčadi i to je ono što je meni važno. Doći će dan rastanka, ali mislim da neće to biti tako brzo. Treneri se dijele na one koji su dobili otkaz i koji će ga tek dobiti. Radim najbolje što mogu, sudbina trenera je u rezultatu, a veseli me moja momčad. Da ste bili prisutni na nekom od posljednja tri trenera, onda biste uživali kao u nekom filmu. Živim lijep film.”

Uz trenera utakmicu je najavio i kapetan Arijan Ademi.

“U Dinamu je svaka utakmica pritisak, nije to ništa novo. Bitna utakmica, da, ali bitan je bio i Osijek i Genk ranije. Moramo biti koncentrirani i spremni i uvjereni u pobjedu. S takvim mislima ćemo ući u utakmicu. Ozljede su mu pokosile ove godine. Koliko mogu sutra? Vidjet ćemo. Koliko bude trebalo.”

Kapetan je prokomentirao i priče o smjeni trenera.

“Na utakmici možete vidjeti kolika je želja momčadi, to je i trener rekao. Naravno da smo iza trenera i da želimo najbolji rezultat, možda nam je nedostajalo nešto sreće, ali u potpunosti stojimo iza trenera.”