Zanimljiva raspodjela zarada kod igrača Bayerna

Bundesliga 22. srp. 202110:29 > 10:30
Podijeli:
Peter Kneffel/picture-alliance/dpa/AP Images

Mnogi nogometni klubovi našli su se u financijskoj krizi nakon pandemije koronavirusa.

Zbog toga su mnogi klubovi doživjeli financijski udar i sada pokušavaju izaći na kraj s tim problemom, a čini se da je jedino rješenje da igračima znatno smanje ugovore, odnosno iznos godišnjih plaća.

Prethodnih godina plaće u svijetu nogometa su sve veće, ali to će neko vrijeme stati.

Jedan od rijetkih klubova koji nije imao toliko problema s financijama je Bayern, ali zbog toga što ne daju tako enormne ugovore svojim igračima.

U Bayernu vlada politika da niti jedan jedini igrač ne može imati godišnju plaću veću od 20 milijuna eura, te da će toliki iznos imati samo glavna zvijezda u ekipi.

Igrači su podijeljeni u grupe i u klubu ne pristaju na ucjene oko plaća što su pokazali s Davidom Alabom kojeg su pustili u Real Madrid nakon što je on tražio povećanje plaće.

Photo by: Sebastien Muylaert/picture-alliance/dpa/AP Images

Sada sličnu stvar želi i Leon Goretzka, ali u Bayernu su izričiti da povećanja plaća neće biti.

Prvu grupu čine igrači koji zarađuju između 15 i 20 milijuna eura. Tu prednjači Robert Lewandowski koji ima jedini u klubu godišnju platu od 20 milijuna eura, a iza njega slijede Manuel Neuer, Thomas Muller i Leroy Sane.

Nakon toga slijedi druga grupa u kojoj su igrači sa zaradom između 10 i 15 milijuna eura godišnje. U toj grupi trenutno su Kimmich, Coman i Serge Gnabry.

Treća grupa su igrači koji imaju godišnju plaću između pet i deset milijuna eura, a u njoj su Niklas Sule i Goretzka. I na kraju postoji četvrta grupa u kojoj su igrači koji godišnje zarade do pet milijuna eura.