Rekordan gubitak Real Madrida

Košarka 22. ruj 202221:29 > 21:30
Podijeli:
2022 Euroleague Basketball

Košarkaški klub Real Madrid ostvario je gubitak od više od 100 milijuna eura samo u posljednje četiri sezone. Samo u prošloj sezoni izgubili su više od 30 milijuna eura.

Nije tajna da košarkaška sekcija svjetski priznate institucije nije financijski održiva. Košarkaši se godinama uzdaju u pomoć nogometnog ‘starijeg brata’ da održe konkurentnost u španjolskoj ligi i Euroligi jer je nogomet prava ‘zlatna koka’ u Madridu.

Kada se gradi brend kraljevskog giganta, važno je naravno da su i u košarci u vrhu, iako je Real Madrid, daleko od toga da imaju dovoljno prihoda podmiriti potrebe. Budžet za plaće igrača i stručnog stožera u sezoni 2021./22. iznosio je čak 41 milijun evra, dok su ukupni troškovi iznosili više od 50 milijuna eura. Prihodi su bili samo 17,3 milijuna evra, dok je gubitak iznosio vrtoglavih 30,1 milijun eura, najviše u povijesti kluba.

Real je nekoliko godina pokušavao smanjiti košarkaški budžet, ali je prošle sezone skočio na preko 50 milijuna, što je prvenstveno posljedica prijevremenog raskida ugovora legendarnog stratega Pabla Lasa, brojnih bonusa i potpisivanja Gabrijela Decka, prenosi BasketNevs.

Očekuje se da će Real za sezonu 2022./23. smanjiti budžet za 22%, ali i dalje očekuju gubitak od oko 23 milijuna evua.

Real Madrid je 36 puta bio prvak Španjolske u košarci, te ima jedan naslov više od nogometaša tog sportskog društva. Nogometaši su pak Ligu prvaka osvajali 14 puta, a košarkaši deset puta.

Komentari

Vaš komentar