Šef NBA lige oduševljen ‘play-in’ turnirom

Košarka 22. svi. 202111:57 > 11:58
Podijeli:
Lukas Schulze/picture-alliance/dpa/AP Images

Adam Silver odgovaran je za pokretanje sustava 'play-in' turnira prema kojem momčadi plasirane od sedme do desete pozicije po konferencijama razigravaju za posljednja dva mjesta u doigravanju.

Veliki šef NBA lige želi zadržati ‘play-in’ turnir smatrajući kako je sustav dobar za ligu.

Mislim da nisam tajio kako mi se takav sustav sviđa i volio bih ga zadržati. Naravno, ne ovisi o meni, moram uvjeriti dvije strane, jedna su klubovi, njih 30, a druga sami igrači. Razumijem kada se ekipa koja završi sedma žali kako je sustav nepošten jer naporno radite kroz sezonu pa onda smatrate kako nije u redu da na kraju ne uđete u doigravanje obzirom na poziciju.”

Ipak, Silver je spreman i na kompromise.

Razgovarao sam nedavno s jednim igračem iz Udruge članova, ideja ‘play-in’ turnira mu se dopada, ali vjeruje da je nepošteno ako sedmoplasirana momčad ima značajan broj pobjeda više od niže plasiranih pa da svejedno ima mogućnost izgubiti šansu za doigravanjem kroz dvije utakmice. Ne odbacujem ideju da se sustav doradi, ali gledajući ono što se njime postiglo, vjerujem da se isplatilo. Posljednjih mjesec dana sezone samo se o tome govorilo, da ne spominjem veliki interes medija i publike.”

Kao što Silver nikada nije niti skrivao, novac je ključ cijele priče, posljednjih godina gledanost lige je u velikom padu pa su potrebne nove ideje kako bi se održao interes navijača.

Komentari

Vaš komentar