‘Mogao sam otići u supermomčad, ali ja sam izabrao teži put’

Košarka 21. srp. 20219:19 > 9:20
Podijeli:
Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Giannis Antetokounmpo osvojio je svoj prvi NBA naslov prvaka.

Grk je bio nezaustavljiv u finalnoj seriji protiv Phoenix Sunsa u kojoj je bilježio prosjeke od 35.2 poena, 13.2 skoka i 5.0 asistencija uz 61.8 posto preciznosti iz igre. Postao je tim brojkama prvi igrač u povijesti lige koji je u finalima postizao 30 ili više koševa te po najmanje 10 skokova i pet asistencija uz minimalno 60 posto šuta.

„Nadam se da sam ljudima dao nadu da se nešto može napraviti – prije osam i pol godina, moja mama je prodavala stvari na ulici, a sada sam na vrhu vrhova. Blagoslovljen sam, čak i da nikad ne sjedim ovdje ovako za ovim stolom, sve je u redu. Svi treba vjerovati u svoje snove“ – rekao je Giannis pa nastavio:

„Nisam htio otići. Bilo je posla koji se trebao završiti. U ‘mjehuru’ prošle godine nije bilo pravedno, mada odajem priznanje Miamiju koji nas je izbacio. Milwaukee je moj grad, grad koji je vjerovao u mene i u sve nas, i drago mi je što smo uspjeli. Mogao sam otići u supermomčad, da odradim svoj dio i postanem prvak. Ali ja sam izabrao teži put“ – zaključio je Grk.