Unatoč očajnoj sezoni, Warriorsima pripada velika čast

NBA 16. pro. 201919:56 > 20:06
Podijeli:
Izvor: Steve Dykes / Stringer

Golden State Warriorsi usred su najlošije sezone u ovom desetljeću, međutim ništa ne može izbrisati sjajne rezultate proteklih pet godina.

Izvor : Justin K. Aller / Stringer

Renomirani Sports Business Journal proglasio je Golden State Warriorse najboljom sportskom momčadi Sjedinjenih Država u proteklom desetljeću. Dakle, u konkurenciji New England Patriotsa i brojnih drugih sjajnih momčadi iz svih američkih sportova, Warriorsi su osvojili glavnu nagradu.

Osjećamo se ponosno, a i ponizno prihvaćajući ovu nevjerojatnu nagradu, posebno zbog izuzetne konkurencije. Proteklo desetljeće našim je navijačima, poslovnim partnerima i zaposlenicima donijelo pregršt nezaboravnih uspomena,’ izjavio je predsjednik Warriorsa Rick Welts.

Nagrada se ne dodjeljuje samo zbog sportskih uspjeha već i poslovnih, rada u zajednici te mnogih drugih važnih uvjeta. Warriorsi su od 2010. godine kada su ih kupili Joe Lacob i Peter Guber postali jedna od najboljih NBA organizacija koje su definirali uspjesi. Tri naslova prvaka i još dva nastupa u finalima kao i rušenje rekorda po broju pobjeda u jednoj sezoni (73-9) postavili su Warriorse na vrh piramide.

Ova će nagrada biti kojekakva utjeha klubu obzirom na katastrofalnu tekuću sezonu, prvu u novom gradu, San Franciscu. Warriorsi ove sezone igraju u spektakulanom Chase Centru, no novi set navijača morat će pričekati na uspjehe obzirom da je klub trenutno najgori u ligi sa svega pet pobjeda i čak 23 poraza.