Legendarni trener bori se za život: Nema lijeka…

Euroleague 1. pro. 202119:08 > 19:15
Podijeli:
AlbertoxGandolfo/PacificxPress via Guliver

Trofejni trener David Blatt već se dvije godine bori s teškim oblikom multiple skleroze, a puno mu pomažu lekcije koje je naučio na terenu.

David Blatt (60) je u svojoj bogatoj karijeri vodio i Cleveland Cavalierse predvođene LeBronom Jamesom, a otvorio je dušu za Basket News.

Probudiš se svaki dan, a moram priznati da mi nije svako jutro dobro. Ali prihvatio sam to i suočio se s istinom. Najvažnije je biti iskren prema sebi, znati svoje granice i pokušati razmišljati pozitivno“, rekao je Blatt.

Osvrnuo se na teško oboljenje multiplom sklerozom s kojim se bori već dvije godine.

Ne postoji lijek za ovako složene bolesti. Dobrim dijelom zaslužna je motivacija i želja da budem najbolja verzija sebe, a kao trener to sam uvijek zahtijevao od svojih igrača, Sada se ja moram dokazati“, dodao je ovaj trofejni trener.

Blattu je multipla skleroza dijagnosticirana u listopadu 2019. godine, a dva mjeseca kasnije završio je karijeru.

Ovaj Amerikanac izraleskog porijekla je 2014. bio prvak Europe s Maccabijem, a u svojoj karijeri još je radio u Hapoelu, Dinamu iz Sankt Petersburga, Benettonu, Anadolu Efesu, Dinamu iz Moskve, Arisu, Clevelandu, Darussafaki i Olympiacosu.

U reprezentativnoj karijeri vodio je Rusiju s kojom je bio europski prvak 2007. godine, a 2012. je osvojio broncu na Olimpijskim igrama.

Komentari

Vaš komentar