"Zec" samo za SK: Klasik u kojem ćemo svi guštati

Scott Barbour/Getty Images

Obojica se kreću nevjerojatno, možda Đoković malo bolje, ne možeš mu zabiti winner, kao da igraš sa 'nintendo' igricom. To će biti igra živaca i odličan tenis - rekao je Goran Ivanišević našem novinaru Saši Ozmu

Goran Ivanišević, proslavljeni hravtski tenisač i trenutno trener Miloša Raonića, naglašava da će finale biti izvanredno, vjerojatno i dugo.

“Iskreno, ne znam što pametno da ti kažem osim da igraju dvojica uvjerljivo najboljih tenisača na svijetu. A tko igra bolje, vidjet ćemo u nedjelju. Kada sam mislio da ne može bolje od Nadala, onda je Novak odigrao meč sa Pouilleom i vidio sam da ima… U ovom trenutku jedino Nadal može pobijediti Đokovića i jedino Đoković može pobijediti Nadala. Vjerujte mi, stvarno nemam pojma“, počinje “Zec“ za Sportklub i dodaje:

“Svi njihovi mečevi su do krajnjih granica izdržljivosti. Nadal može pobijediti na trčanje, na svoju lijevu ruku. Vidjeli smo njihov nevjerojatan meč na Wimbledonu za koji sam mislio da će Nadal dobiti, ali je na kraju Nole izvukao“.

Michael Dodge Getty Images Sport

Mnogo se govori o Nadalovom novom servisu i njegovoj ofanzivnijoj igri.

“Nadal je popravio servis, to je očigledno, a to je bio segment koji je Novak uvijek dobijao jer je u prethodnim mečevima uzimao više poena direktno servisom. To je nekoliko poena koji mogu odlučiti jer treba trčati četiri-pet sati u onakvom tempu. Nadal se sada tu popravio, a teren je brz. Obojica se kreću nevjerojatno, možda Đoković malo bolje, ne možeš mu zabiti winner, kao da igraš sa ‘nintendo’ igricom. To će biti igra živaca i odličan tenis“.

Rafa nije izgubio ni set, a Novak se mučio samo sa Medvedevom, dok su u polufinalu obojica bili nemilosrdni i zajedno su izgubili deset gemova.

“Igra Nadal dosta agresivnije, pogledajte protiv  Tsitsipasa – znao je da mora ući u teren, da mora bolje vraćati servis. Impresivno je kako se on prilagođava svemu, postaje sve bolji. I Novak i on su pokazali ko su, rekli su mladima: ‘Momci, strpite se još koju godinu – dobri ste, ali još niste spremni. čekajte još malo, još smo mi kraljevi i još mi odlučujemo’. Stvarno su uvjerljivo najbolji“.

Michael Dodge Getty Images Sport

U karijeri je Ivanišević igrao četiri finala Wimbledona i još mnogo bitnih mečeva. Kako se emotivno spremiti za takve susrete?

“Ne treba razmišljati o širem kontekstu i značaju finala, treba samo uživati u svakom trenutku – večernji meč, gleda te cijeli svijet, veliki suparnik… Osobno, nekada sam se uspijevao izboriti sa tremom, a nekada nisam. Što prije ona nestane, bolje igraš, ali oni su u toliko finala bili. Statistički, Nole nikada nije izgubio finale ovdje, što mu ide u korist. Sve znaju jedan o drugome, bit će velika borba“.

Za kraj, pitali smo 47-godišnjeg Splićanina da ocjeni Raonićev turnir – dobio je Kyrgiosa, Wawrinku, Herberta i Zvereva, ali je onda neočekivano izgubio od Lucasa Pouillea u četvrtfinalu.

“Odličan turnir unatoč teškom ždrijebu – bilo je najvažnije da se ne ozljedi i nije. Ipak, moram reći da je malo podbacio protiv Pouillea. Francuz je odigrao sjajno, ali takvi mečevi moraju se dobiti i kad si umoran i kad nisi skroz u meču. To je razlika između najboljih i oni koji to nisu – najbolji nađu način da izvuku taj meč. Ali dobro, vidim pomak i ako nastavi ovako, bit će dobro. Već je igrao finale Wimbledona, sa servisom i forhendom koji ima, može biti Grand Slam prvak“, zaključio je Ivanišević za Sportklub.