Dečko iz Trnskog na europskom tronu

Blog 31. svi 20219:30 > 9:52
Guliver Image

Hrvatski košarkaš Krunoslav Simon jučer je došao do najvećeg uspjeha svoje karijere, u 35. godini osvojio je Euroligu s Anadolu Efesom.

Znate onog klinca u školi koji je uvijek dobar učenik, uvijek pazi i prati na satu, nikad ne prigovara, šuti i radi, i ima dobre ocjene? E pa nešto slično tome je i Krunoslav Simon.

Kruno se jučer popeo na europski vrh. Dečko iz Trnskog došao je do velikog uspjeha u 35. godini, osvojio je najelitnije europsko natjecanje s turskim klubom koji se također upisao u povijest s obzirom da su osvojili prvu europsku krunu.

Sve je započelo u Trnskom 2002. kada je započela njegova seniorska karijera u Zagrebu. Zadržao se 10 godina u metropoli, put ga je odveo u Andaluziju gdje je odigrao jednu sezonu za Unicaju. Nije se dugo zadržao u Malagi, otišao je za Rusiju gdje je stigao poziv moćnog Lokomotiva iz Kubanja. Uslijedile su dobre dvije sezone, ali Simon se ponovno preselio, ovaj put u Milano.

Bio je bliži obitelji, ali hrvatski košarkaš se nakon dvije sezone u Milanu, opet morao seliti. Prešao je tridesetu, kao da je sudbina htjela da ode u Istanbul. A tu je Simon pronašao mir.

Ergin Ataman, čovjeka koji sam prvi put jučer vidio da se toliko smije, uzeo ga je pod svoje, a njih dvojica su jako dobro to sve iznijeli. Imali su plan i uspjeli su u tom naumu. Pod palicom Atamana proigrao je i Efes koji je pretprošle godine došao do prvog naslova turskog prvaka nakon 10 godina, igrali su i prvo euroligaško finale koje je tada pripalo moskovskom CSKA.

Prošle godine Euroliga se nije igrala zbog pandemije, ali ovo Efes nije mogao propustiti. Simon je kao drugi najstariji došao do ogromnog uspjeha s turskim klubom (Bryant Dunston je stariji dva mjeseca).

Skroman, ponizan, plemenit, smiren, realan, sve su to epiteti koji pristaju hrvatskom košarkašu koji će i iduće sezone probati ponoviti uspjeh. Što mu sad slijedi? Kreće i finale turskog prvenstva, na drugoj strani je Fenerbahče. No, ne treba zaboraviti i da vrlo brzo dolazi Split gdje će Mršić imati jakog aduta u napadu na Tokio.

Jedno je sigurno, Simon proživljava svoje najsjajnije trenutke u životu…