Tsunoda u AlphaTauriju i iduće sezone!

Automoto 22. ruj 202211:27
Podijeli:
AP Photo/Anna Szilagyi via Guliver Images

Scuderia AlphaTauri objavila je da će Yuki Tsunoda ostati s momčadi u sezoni 2023., nakon njegove prve dvije uspješne godine u Formuli 1 nakon što je ove godine značajno podigao razinu svoje vožnje.

Japanski vozač – koji već iza sebe ima 38 F1 utrka – imao je ubrzani put do glavne kategorije jednosjeda. Brzo se popeo kroz niže formule i, tijekom svoje prve sezone u F1, dokazao da je sila na koju se mora računati; završavajući posljednju utrku 2021. na četvrtom mjestu, piše MAXF1.net.

Nakon preseljenja u Faenzu, gdje momčad AlphaTaurija ima sjedište u Italiji, Tsunoda je sada potpuno integriran u tim, nastavljajući naporno raditi svaki dan, korak po korak, na stazi i izvan nje.

“Želim reći veliko hvala Red Bullu, Hondi i Scuderiji AlphaTauri što su mi nastavili davati priliku da vozim u F1,” rekao je Tsunoda.

“Nakon što sam se prošle godine preselio u Italiju kako bih bio bliže tvornici, stvarno se osjećam dijelom tima i drago mi je što mogu nastaviti s njima utrkivati ​​se 2023.”

“Naravno, naša sezona 2022. još nije gotova i mi smo još uvijek u velikoj borbi u sredini poretka tako da sam u potpunosti usredotočen na završetak na visokoj razini, a onda ćemo se veseliti sljedećoj godini.”

“Kao što smo vidjeli otkako nam se pridružio prošle godine, Yuki je vrlo talentiran vozač i mnogo je napredovao ove sezone,” rekao je Franz Tost, šef momčadi

“Tempo koji je nedavno pokazao jasan je dokaz strme krivulje učenja, što dokazuje da zaslužuje mjesto u F1, i još uvijek očekujem neke dobre rezultate od njega u posljednjih šest utrka 2022.”

“Kao što uvijek kažem, vozač treba najmanje tri godine da se u potpunosti uhvati u koštac s Formulom 1, stoga sam zadovoljan što mu je dano vremena da pokaže svoj puni potencijal.”

“Osim toga, dokaz je dr. [Helmuta] Marka i njegovog vozačkog programa da smo u stanju odgajati te mlade talente iz juniorskih kategorija i razvijati ih.”

“Želio bih se pridružiti Yukiju u zahvali Red Bullu, AlphaTauri kao i Hondi, na njihovoj kontinuiranoj podršci i što su mu omogućili da ostane s nama još jednu godinu.”

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Komentari

Vaš komentar