Leitner otpušten iz KTM-a

Automoto 25. stu. 202111:28
Podijeli:
KTM

Loši ovosezonski rezultati austrijske marke, koja je u poretku konstruktora bila bolja samo od Aprilije, dobili su i svoj epilog.

Zahvaljeno je dosadašnjem šefu momčadi Mikeu Leitneru, čovjeku koji je bio jedan od najvažnijih ljudi u KTM-ovom MotoGP projektu još od prvih dana, sada već poprilično davne 2015. godine.

Iako su se s Leitnerom čelnici KTM-a oprostili biranim riječima, naglašavajući njegov doprinos projektu gotovo nemoguće misije etabliranja jednog malog proizvođača u prvenstvu koje je sam tehnološki vrh sporta, očigledno je kako ga smatraju odgovornim radi činjenice da su ove godine ostvareni znatno lošiji rezultati nego prošle.

Naime, 2020. godine KTM je bio treći u poretku konstruktora, s ostvarenih 6 pobjedničkih postolja u skraćenoj sezoni, dok su ovu sezonu završili kao predposljednji sa samo dva postolja. Čak niti činjenica da se radilo o pobjedama nije spasila 59-godišnjeg, sada bivšeg šefa momčadi. Iako to nije potvrđeno, njegovo bi mjesto mogao preuzeti Francesco Guidotti, trenutačni šef Pramaca.

Komentari

Vaš komentar