‘Mogu se samo diviti tome i pokušati to kopirati’

Automoto 25. svi 202222:22 > 22:23
Podijeli:
Guliver Images

Carlos Sainz kaže da se divi momčadskom kolegi Charlesu Leclercu što Ferrarijev bolid može voziti na tako visokoj razini, a priznaje da će navikavanje na zahtjevni F1-75 potrajati još neko vrijeme.

Sainz se muči pratiti ritam momčadskoga kolege Leclerca koji ga je pobijedio u svih šest kvalifikacija ove sezone i završio ispred njega na svih pet utrka osim u Barceloni gdje je odustao zbog kvara, a Sainz je na domaćem terenu mao još jednu tešku utrku s problematičnim startom, donosi MAXF1.net.

Leclerc se puno bolje nosi s Ferrarijem F1-75 koji je jako brz, ali ima nepredvidiv stražnji kraj koji zadaje puno problema Sainzu, za razliku od prošlogodišnjega SF-21 s kojim je Španjolac bio puno samopouzdaniji.

“Problem je vrlo specifičan, puno je detalja, vjerojatno je to previše za jedan intervju ili za opisati riječima jer mislim da to zaslužuje i nešto privatnosti i povjerljivih informacija momčadi”, rekao je Sainz.

“Mislim da s kamera s bolida možete vidjeti da nisam siguran u bolidu kao prošle godine, ne vozim ga prirodno i previše je nemiran za moj ukus. Ali tako to ide, ili se prilagodite ili podesite bolid više prema svom ukusu.”

“Oboje traže vrijeme, znanje i iskustvo. Traže i pogreške, pokušaje i pogreške. I u tom procesu se trenutno nalazim.”

Sainz je pohvalio momčadskoga kolegu Leclerca koji se puno bolje snašao s takvim bolidom i osvojio četiri pole positiona na prvih šest utrka uz dva druga startna mjesta.

“On vozi na jako visokoj razini, spaja super impresivna vremena po krugu s agresivnim načinom vožnje. Mogu se samo diviti tome i pokušati to na neki način kopirati, a na neke druge načine pokušati učiniti bolid više po svom ukusu da budem brži.”

“I to je to, nekad to tako ide i kao vozač morate proći kroz te procese i izazvati sami sebe.”

“Ostajem pozitivan i imam motivaciju da okrenem stvari što prije mogu. Nije jednostavno, možete vidjeti da se mučim voziti bolid i razumjeti kako izvući maksimum iz njega. To mi je jedan potpuno novi izazov u F1 karijeri.”

Komentari

Vaš komentar