‘Lewis ne bi slavio da je Max bio teže ozlijeđen’

Automoto 22. srp. 202121:36 > 21:37
Podijeli:
REUTERS/Peter Cziborra

Mercedes je uoči slavlja nakon pobjede na VN Velike Britanije znao da je Max Verstappen dobro, rekao je šef Mercedesove F1 momčadi Toto Wolff nakon optužbi od strane Nizozemca da nije bilo u redu slaviti dok je on u bolnici.

Verstappen je nakon teškoga sudara s Hamiltonom završio u bolnici na pregledu, a pozornost je privukao svojom objavom u kojoj je rekao da je dobro, ali da je Hamilton pokazao manjak poštovanja i sportskoga ponašanja time što je slavio pobjedu dok je on još u bolnici, donosi MAXF1.net.

Wolff kaže da je momčad znala da je Verstappen dobro i da su to provjerili s FIA-om i Red Bullom.

“Važno je znati koje smo sve povratne informacije imali”, rekao je Wolff za Motorsport.com.

“Imali smo sve povratne informacije od višega menadžmenta iz Red Bulla da je Max dobro. Christian je spomenuo Michaelu Masiju [trkaćem direktoru FIA-e] da nije ozlijeđen i da je dobro i FIA nam je dala slične informacije.”

“Tako da ni u jednom trenutku ne bismo slavili da je Max ozlijeđen… mislim da je to jako važno za shvatiti.”

Wolff je dodao da Hamilton do intervjua nakon utrke nije znao da je Verstappen u bolnici budući da mu momčad za vrijeme utrke nije htjela davati više informacija nego što je potrebno.

“Lewis je pitao, čak i u bolidu nakon nesreće, je li Max izašao iz bolida”, rekao je Wolff.

“Dobio je odgovor da je sam izašao iz bolida. Jedina informacija koju je dobio je da je Max dobro i zato Lewisu nije bilo potrebno ništa dodatno objašnjavati.”

“Ne zaboravimo da je osvojio utrku nakon pet negativnih vikenda. Lewis je osvojio domaću utrku i jasno da su emocije jake.”

Komentari

Vaš komentar