Lewis: Max trenutno bježi, ne možemo puno učiniti

Automoto 5. srp. 202122:03
Podijeli:
AP Photo/Emilio Morenatti, Pool

Lewis Hamilton kaže da je Mercedes trenutno miljama daleko od Red Bulla i da Max Verstappen bježi s naslovom prvaka nakon što je u Austriji s dvije pobjede povećao svoju prednost u borbi za naslov na 32 boda.

Nakon tri pobjede na prve četiri utrke sezone Hamilton nije pobijedio na posljednjih pet utrka koje su dobili Verstappen i Perez, a Red Bull je pobjegao Mercedesu u borbi razvoja bolida tijekom sezone, donosi MAXF1.net.

Mercedes je nakon prve utrke u Austriji najavio nekoliko poboljšanja na bolidu koja bi im trebala donijeti bolja vremena po krugu, što će biti nužno kako bi zadržali korak s Red Bullom koji ima 44 boda prednosti.

Hamilton je u Austriji držao drugo mjesto iza Verstappena, ali oštećenje bolida u 30. krugu stajalo ga je oko pola sekunde po krugu te je izgubio i od Bottasa i Norrisa.

“Max trenutno bježi s naslovom i ne možemo tu puno toga učiniti”, rekao je Hamilton.

“Dodali su toliko performansi na bolid, a mi imamo puno posla kako bismo pokušali zatvoriti taj zaostatak.”

“Nadam se da će naš bolid biti bolji na idućoj utrci jer je posljednja dva tjedna bio prilično loš, definitivno nekoliko bolnih utrka za nas.”

“Ali nastavit ćemo pokušavati. Radit ćemo koliko možemo kako biismo se poboljšali idućih nekoliko tjedana.”

“Na ovoj stazi bili smo jako iza, bit će zanimljivo vidjeti kako će biti na ostalim utrkama.”

Šef momčadi Toto Wolff nastoji biti optimističan uoči nastavka sezone i kaže da je još uvijek prilično rano.

“Uvijek sam skeptična osoba, čaša mi je uvijek poluprazna, ali vidim pozitivne stvari, imamo 13-14 utrka do kraja”, rekao je Wolff.

“Jedno smo odustajanje [25 bodova] od Red Bulla, a izgubili smo više bodova nego što smo trebali zbog vlastitih pogrešaka.”

“Jasno je da na posljednje dvije utrke u Austriji nismo imali performanse potrebne za borbu s Red Bullom i moramo pokušati biti bolji u svakom aspektu. Nadam se da ćemo na drugim stazama biti bolji.”

“Više nismo favoriti i jasno je da imaju prednost u performansama i to možete vidjeti. Ali nećemo odustati u ovoj fazi sezone, nećemo odustati dok više matematički ne bude moguće osvojiti naslov.”

“Zato moramo gledati optimistično, a ne pesimistično kao prije.”

Komentari

Vaš komentar